onsdag 30. september 2009

FORFATTERLEKEN


Det er det eg gjør. Leker forfatter. Men kanskje er det fleire enn meg som har det sånn? At jaggu meg er eg heldig som får lov til dette, men no går det litt for vidt her. No må det snart komme en voksen og overta... fanken heller.

Smurfene er på høstferie hos sin far, og eg sitter her med angorastillongs i sofaen, og leker forfatter. Lite rødvin gitt, eg kjører meir stilen med gulrot og mørk sjokolade. Leiligheten ser bomba ut, rett og slett bomba. Forferdelig. Eg er i øyeblikket ikkje heilt på høyden av meg sjøl. Men eg holder på. Og ein vakker dag vil eg atter være i besittelse av full kontroll, lave skuldre og et smil som ikkje bryr seg om at det fins ører i veien.

foto: flickr

16 kommentarer:

Fuglemamma sa...

Heier på deg May! Det kommer til å bli så bra til slutt:-) Gleder meg!!!

Frida sa...

Så klart er du forfattar, ja rett og slett poet! Synest eg. Ein av hovudgrunnane til at eg fall for Myk start var nettopp skrivestilen: leiken, lett og slentrande - herleg å lese slikt i ei fagbok. (Slik som fotoa dine, du er heldig som kan kombinere.)

Så ikkje bli for all del ikkje vaksen om det betyr tørr og kontrollert! Her i bloggen er du til og med ganske frekk av og til, hald fram slik :-) Gler meg til nye-boka!

Mykstart sa...

Strikkefugl: Tusen takk for heiing! :-) Blir glad for slik heiing!

Frida: Takk for fine ord! :-) Nei vaksen i denne sammenhengen betyr ikkje tørr og kontrollert.. berre at nokken ganger så kjennes ansvaret litt tungt og svært. Og kan dette være forsvarlig? Og da tenker eg nokken ganger at, hjelp...!! kan det ikkje komme en voksen og være litt sjef her. Heldigvis har eg ein voksen redaktør som tar en del av den jobben. Gud velsigne ho. Heller ingen planer om å slutte med å være frekk. Takk du!

Neglecta sa...

Hehe, jeg er litt sånn når jeg går på foreldremøter - da leker jeg voksen i et par timer. Men det er jo bare ball i forhold til det du driver med for øyeblikket, jeg er så spent på dine vegne og mener det er fullt ut legitimt å kalle seg forfatter når du er på bok nummer to! Aboslutt og definitivt! =o)

Mykstart sa...

Det er helt klart legimtimt å kalle seg forfatter, hobbybokforfatter, som riktignok er langt nede på forfatterstigen. men dog. Men rart er det. Og selvfølgelig fint. Synes fremdeles det er ufattelig kult å si: Fotograf og forfatter. Man får det jo til og med skrftlig fra forlaget. Hoho.. sliten og høy nå. Fikk plutselig dreisen på et par tekstsnutter.

Unknown sa...

Ååå, jeg vil også leke forfatterleken. Gjerne fotograf også. Det høres skikkelig deilig ut. Isteden sitter jeg her foran en masse datamaskinner og sørger for at banken virker og kundene er forøyd med å styre rundt med pengen sine :)
Heldigvis skal jeg på hytta å være litt mer kreativ i dag - langhelg. Da blir det nok ullstilongs, beina på bordet og en cider - litt mer håndverkerleken....
Lykke til med ny bok - gleder meg!
Klem fra Vibeke

Gunnhild Corwin sa...

Huffda.
La meg si deg en ting: Den dagen du har full kontroll og lave skuldre er du død.
Det må da bli veldig kjedelig å ha full kontroll til alle døgnets tider ... :)

Mykstart sa...

Gunnhild: Velkommen hit! Hehe.. Full kontroll til alle døgnets tider er ikke innen rekkevidde, men snev av kontroll i forhold til prosjektet mitt.. hadde vært som en liten lykkestund. Rett og slett. Men ikke enda, ikke nå.

Mykstart sa...

Vibeke: Ditt rivjern av et råkostjern. Skulle gjerne lært litt håndverking av deg.. som eg kan bruke i kolonihagen. Der må eg til pers med det eine verktøyet etter det andre. Har egen drill og sag. En liten begynnelse iallefall.

Anonym sa...

Kjæreste May i angorastilongs og alt mulig. Dette går veldig fint, det er eg heilt sikker på. Du er faktisk ganske tøff OG voksen :-) Eg gleder meg til resultatet og øreløse smil!!
Tia

Husmorvikaren sa...

Jeg gleder meg til å se resultatet! Er ikke en forfatters privilegium å la ting suse litt mens de går inn inn i skrivemodus? Masse lykke til iallefall:-)

Anne sa...

Hvorfor ikke ta den helt ut, da? Finn fram rødvinen du, kjære!

Siw sa...

Forfatter, fotograf, mor, kolonihage-eier, ferie-budeie, gjesteblogger, selveier, kostholdsbevisst, supersjonglør - lar du det bli litt igjen til oss andre å prestere? :)
Jeg lever med min ganske så totale prestasjonsangst for Livet selv, og blir stiv av skrekk stilt overfor sånn en naturkraft av fremadstormenhet som deg - du ER veldig heldig. Men nyt det! Og våg å være voksen som leker, og er heldig! Jeg våger nemlig ikke være voksen, det skal jeg fortelle litt mer om etter hjemkomst, men DET er livshemmende og stopper alle naturkrefter..! Dog vet jeg ikke den ting du ikke får til - så fortsett å storme fremmad :)
Klem

Mykstart sa...

Tia: Eg veit.. det går bra til slutt.

Husmorvikaren: Privilegie og privilegie fru Blom. Det blir bare litt for mye noen ganger. For liten leilighet kanskje?

Anne: Rødvin? Da hadde det blitt lite skriving gitt. Eller en helt annen bok. ;-)

Embla: Nå er det heldigvis ikke opp til meg å la det være noe igjen å prestere.Heldigvis. :-) Det er opp til hver enkelt å forsyne seg i den dosen de mener passer. Det er kake igjen, for å si det med deLillios.

Det enkelte menneskes liv ser alltid anderledes ut fra utsiden enn den som lever livet selv. Jeg føler meg nemlig bare i korte øyeblikk som en stormer. Men ja jeg har en fin jobb, og prøver å se gode ting med livet jeg lever. Og prestasjonsangsten er en trofast følgesvenn i et yrker som mitt. Man er oppe til eksamen ved hver levering. Nyt selv din nye innsikt, og storm frem i ditt liv. :-)

gneis sa...

Gulrot og mørk sjokolade..? Funker det like bra som rødvin? ;)

Siw sa...

Hehehe - heldigvis! For det skulle være litt av et ansvar, hva!? ;) Nå skrev jeg heldigvis det om hvorvidt der blir litt igjen til oss andre med litt humor! Man skal jo ikke ta alt så bokstavelig:) Det er vel ikke så enkelt som at man bare kan forsyne seg, da ..likevel er jeg helt enig i at ingen kan diktere mengde, eller hva man forsyner seg av. Men nå lurer jeg på hvorfor er det så ille å være vellykket..? For det motstrider du jo at du er, og påpeker at det ser bare slik ut fra utsiden ...:)
Vi alle prøver vel helst å se gode ting ved livet vi lever, skjønt det for noen kan være vanskeligere enn for andre, i perioder. Jeg er usikker på hva du sikter til med min nye innsikt, men nyte - det skal jeg! :) Det samme til deg; slapp av, nyt dagen og klem på deg!