søndag 13. september 2009

VIKTIGE SPØRSMÅL


I helgen var vi i Bittelille-fetters dåp, Smurfene og jeg. I kirken skjer det mye rart man kan lure på, både de små og store. Alle gangene man må reise seg og så brått sette seg igjen, uten at man helt skjønner når og hvor og så plutselig en gang til. Men ikke nå. For eksempel. Man holder jo en viss blodsirkulasjonen i gang i det minste. Og hvorfor blir alle salmene sunget i bortimot falsett? Slik at om man har en utsyngende kvinne etter overgangsalderen på sin side, så er man garantert å ikke duppe av under salmene. Man må i tillegg jobbe litt med pokerfjeset sitt der på kirkebenken.

Smurfemammaen lurer også på hvorfor man skal stå der over hodene på så mange kjolebekledte uskyldige små barn, og høyt og tydelig forkynne at man forsaker djevelen og alt hans verk.. vel heier hun ikke på den grusomme fyren, men det får da være måte på i hvilke sammenhenger man skal uttrykke sitt avsky for djevelskapen in persona? Hun lurer på mye annet rart i kirken også hun.. hvorfor både gud og djevelen og alle deres menn er menn for ekempel? Hele disippelgjengen, og så Jesus da. Allernådigst født av en kvinne. Uten at en mann er involvert? For eksempel.

Storesmurfen lurer på helt andre viktige ting under dåpsgudstjenesten, og hvisker meg i øret:

1. Hvem er Jesus Kristus?
2. Når blir det kake?

Til første spørsmål blir jeg en smule bestyrtet, har ikke gutten fått med seg såpass? Alle barn får da da med seg hvem Jesus er? Det var da en pinlig liten brist i kristendomskunnskapen som åpenbarer seg her.. jeg svarer at det er han som er på bildet der fremme ved alteret, han i den blå kjolen med armene ut. Å, svarer gutten, men er ikke det Jesus da? Da skjønner jeg, han tror at Jesus Kristus er en slags fetter av hoved-Jesus.. Jeg beroliger han umiddlebart med at det er en og samme person. På samme måte som man kan hete Smurf Harald for eksempel, så kan man også hete Jesus Kristus. Skjønner? Og kake, ja det blir det etterpå. Mye kake, min venn, mye kake. Men da må du sitte stille littegranne til. Så blir det så mye kake du bare orker, faktisk!!

3 kommentarer:

Neglecta sa...

Hihi, fetter av hoved-Jesus! I kirken er det jammen mye en kan forundre seg over, både store og små. Men det viktigste spørsmålet av dem alle (i nesten alle sammenhenger) er NÅR BLIR DET KAKE?! Takk for nok et koselig smurfeinnlegg.

Bare en mann sa...

Minstejenta mi ble en gang spurt av ei lita venninne hvem Jesus var.

- Vet du ikke det? svarte hun. - Det er lillesøstra til Maria!

Tia sa...

Å May! Superfantastisk smurfehistorie! Eg tenkte at Basusjernet kunne jo også fått Kristus på plass på en måte?.....Han har de jo hørt om :-)