onsdag 23. september 2009

SNIKFILMING


Jeg skal hilse og si det var stor suksess å ta med seg Smurfene på Cats. De satt som tente lys under hele forestillingen, igrunnen langt utover min moderlige forhåpning og fatteevne. Gutter i sin beste StarWarsalder digger altså dansende katter. At de i tillegg til stjerner i blikket kom hjem med rosiner i pølsa i form av autografblokker fulle av katteautografer, gjorde jo kvelden intet mindre enn fullkommen. De har enda ikke landet helt.

Nå vil de mer. Mye og enda mer. De maser. De vil se den en to tre fire og hundretusen ganger til. Mor sier at det får holde for denne gangen. Hun vil jo ikke risikere å komme i avisen om noen år som den gale mora som har sett Cats hundretusen ganger sammen med sine to sønner som av en eller annen grunn har begynt å gro værhår i hytt og pine, samt mjaue i stemmeskiftet. Hun vil heller ikke at smurfene stiller opp i Kvitt eller Dobbelt om noen år med kattemusical som spesialområde, og kan svare på spørsmål om hvem av kattene som hadde mest strutsefjær på halen, og hvor vanlig er det egentlig for hankatter å bruke susp?

Vi har sett på youtube også, klipp fra engelske forestillinger riktignok. Men de synes ikke at det holder helt mål, Smurfene. De vil ha den norske versjonen, med de norske kattene. Idag ved leggetid kom tema på banen igjen fra Storesmurfen:

- Mamma, vi VIL se Cats flere ganger. Vi vil vil vi vil!
- Jeg synes nok at det får holde for denne gangen jeg...
- Det synes ikke jeg! Kan vi ikke gå, og så kan vi filme alt sammen, så kan vi se det på tv når vi vil og legge det ut på youtube siden de bare synger engelsk der?
- Du, det er strengt forbudt å fotografere og filme på sånne forestilinger.
- Hvorfor det?
- Fordi at de som lager alt sammen vil ha kontroll og bestemme hvem som skal filme. Og hvor det skal brukes.
- Men hva med snikfilming da?
- Det er enda mer strengt forbudt!
- Men vi kan jo bare putte et skjult kamera inni jakken også går vi sånn: ( Han går plystrende bortover gulvet med øynene flakkende fra side til side.) Så setter vi oss ned på setet vårt og filmer alt sammen uten at noen ser det.
- Om du går rundt på den måten der, vil alle bli veldig mistenksomme og fort finne ut at du har skumle planer om snikfilming. Da blir de nok ikke så veldig blide på deg..
- Jammen please mamma, please. De kommer ikke til å merke det.. og da kan vi se på det så ofte som vi vil. Vi trenger jo ikke få autografer hver gang... Vær så snill?

Smurfekompaniet anbefaler som dere skjønner musicalen Cats på det aller varmeste til alle i hele verdensrommet, store som små, hundretusen ganger. Minst. De gir dere herved en smakebit på to av favorittkattene, de frekke og skurkete Mungojerrie og Rumpleteazer. Smurfene understreker at den norske versjonen er mye mye mye kulere og morsommere. Deres mor må selvsagt si seg helt enig. Hun er derimot litt mer usikker på om det er Smurfekompaniet som skal stå for den norske youtubeversjon... hmm.. vi har jo faktisk et ganske lite kamera når jeg tenker meg om..... Mungojerrie og Rumpleteazer hadde nok fnist henrykt og vært helt enige med Storesmurfen i at slike frekkastakter er toppen av lykke.


Her kan du kjøpe billetter til forestillingen: thalia.no

5 kommentarer:

ithil sa...

Artig innlegg å lese! Jeg er også stor Cats-fan og har sett musikalen flere ganger, samt filmen omtrent en million ganger. I tillegg snek jeg meg med på audition til Cats tidligere i år, noe som var en spennende opplevelse selv om jeg ikke gikk videre til andre runde.

Hvis Smurfene dine er bitt av dansebasillen, så kan jeg anbefale kveldskurs på Bårdar Akademi :)

Mammadamen sa...

Så gode gutter:-) Får meg til å glede meg så vanvittig til å ta med prinsen på filmer, teater, konserter, dukketeater, musikaler, festivaler, operaer mm :-) mye mer!

Fuglemamma sa...

De smurfene, de smurfene;-) Artig innlegg. Min bror var på Cats i London da han var på samme alder, men han var visst ikke like imponert. Kanskje han ville likt dem bedre i norsk versjon? Jeg har fått ny blogg og ny nick - men du kjenner meg kanskje igjen allikevel?

Epicureatricen sa...

Jeg skal inn å se Cats i morgen. Gleder meg!

Mykstart sa...

Epicure..osv: Håper du hadde en strålende aften med kattene!