torsdag 23. juli 2009

MORMORHUSET

Idag har Smurfefamilien ankommet Mormorhuset i nord. Alle mine barndoms somre ble tilbrakt her i det høye nord, med verdens mest fantastiske utsikt fra kjøkkenvinduet. Rett mot Senjafjellene som stadig vekk skifter antrekk, gjerne flere ganger om dagen. Tilkneppet blyge med blonder oppunder haken, eller nakenbadende med røde flammer fra en sen sol flørtende rundt legger og lår.

- Kom å se! roper vi. Så stormer alle til. Da er det nytt antrekk på gang. - Har du sett? fortsetter vi. Nei, aldri har vi sett dem slik som vi ser dem akkurat nå. Du verden så fine, fortsetter vi. Vi stønner litt før vi setter oss i hver vår stol igjen. Ifølge Smurfebestefaren er dette verdens fineste utsikt. Helt objektivt. Han mener det.

Vi har våre faste ritualer. Idag ble de litt anderledes. Vanligvis pleier vi å treffe Smurfebestemor i byen før vi tar båten utover på øya.. Idag ble det ikke sånn.. Bestemor ventet hjemme på oss. Men. Vi må innom Petters Sjømat på kaien. Hver eneste gang. Det nytter ikke uten. Der må vi kjøpe fiskekaker og ferspresset juice til 70 kr literen. Så sitter vi der på båten og spiser fiskekaker med fett på fingrene. Og hvert eneste år må vi si: De er jo ikke såååå gode disse fiskekakene, vi lager de jo mye bedre selv! Men siden Smurfebestemor ikke var der, fikk jeg tenke det selv inni hodet.... de er ikke så gode disse fiskekakene.. men vi må gjøre det.

Vi er nå klare for en ferie i nord. Her medbringes ullstilongs og bikini i kofferten, begge deler må gjerne benyttes. Det er så godt å være her i mormors gamle hus. Jeg skal vise dere bilder. Iallefall fra kjøkkenet. Så følg nu bare med på mykstart utover i uka. Blåbærene ser ut til å være modne, det var iallfall rapporten Smurfene kom tilbake fra skogen med. Blå rundt truten var de også. Sansene skjerpes mot ferie i nord.

3 kommentarer:

Jakob sa...

Velkommen til nordpå :-) Måtte de proppe i seg så mye blåbær at de smiler lykkelig blått fra øre til øre! Kos dere!

Anonym sa...

Sukk!!!!!!!!!!!!!!
Tia

elisabeth sa...

Det er slike somre de husker, og det derfor jeg sitter langt nede på Hedemeraken, etter alle feriene i Farmor sitt hus her nede;) Men jeg er jammen santen halvt nordlending også, ka farsken!
Jeg spiser boller enda, og har tagget deg, og regner med du tar utfordringer på superpuma strak arm:)

Og blåbær passer jo til smurfeblått;)