fredag 31. juli 2009

BUDEIENYTT


Ekte budeier bruker skaut. Alltid. Gudbedre, man vil da vel ikke ha hårstrå i meieriproduktene sine! Måtte gud forby. Eller noen andre. Budeia kan ikke tenke seg noe mer pinlig enn at noen skulle sitte der med et av hennes hårstrå i munnviken. Eller stikkende ut av et lekkert bakverk. Nå er det tross alt røytesesong, iallefall for denne budeia. Derfor er skautet fast sommerbekledning. Man blir ikke lekker på håret av å gå med skaut. Derfor er det like greitt at det er på hele tiden. Vanligvis pleier jeg å bruke en hvit tøybleie, men den er forsvunnet, så nå er det et kjøkkenhåndkle som gjør skautnytten.

Iallefall.. melkespann nummer to er slept til gards. Tolv nye liter med diverse surmelkpsodukter står til syrning nå. Surmelk er enkelt, trenger ikke være superbudeie for å få det til. Yoghurt derimot krever en viss nøyaktighet for å lykkes med. Jeg gjorde ikke det denne gangen. Total miss, og bare til å bruke i Smurfers med kusiners kveldsgrøt. Cottage cheese trenger det samme. Nøyaktighet nøyaktighet. Det blir ikke laget hytteost dette året, budeia glemte nemlig å kjøpe med seg løpe.

Kommer nok en budeieoppskrift til dere etterhvert. Vi har forresten sol og knallvær her oppe. Bare så det er nevnt! Tjohei!

4 kommentarer:

fru Storlien sa...

Jeg er imponert! Og så er jeg ørlite misunnelig på deg som er i Tore Hund-land. Vera Henriksens triologi om søsteren hans var en stor leseopplevelse i barndommen. Nå fikk jeg lyst til å lese dem igjen.

Mammadamen sa...

Ja, jeg er imponert, og. Så utrolig flink du er! Og så gøy å kunne slikt! Jeg har forresten lagt inn en beskrivelse av hvordan legge til kommentarfelt i margen hos meg:-) Bare spør, hvis du alikevel ikke finner ut.

Anonym sa...

Å det ser så utolig kjekt ut, og eg veit jo ka du snakker om.....
Synd du glømte løype, heimelaga cottagecheese er jo veldig godt, men du tryller jo så masse fint med den gårdsmelka.
Her har det gått i bærplukking i kveld, endelig. Ville bringebær på Osterøy :-))
Klem fra Tia.

Mammadamen sa...

God morgen, fikk melding om kommentar, men ser ut som du fikk det til ...
(hele familien, dvs kjernefamilien på tre:-), la seg klokka halv ti i går, så fikk ikke svart, men bare spør igjen:-))