tirsdag 17. februar 2009

SELER OG T-KROKER

Det rapporteres fra vinterferiefjellet at Lillsmurfen har begått et nytt skiheisstunt, denne gangen helt på egenhånd. Kun hjulpet av et par bukseseler. Den egenrådige fyren ser på seg selv tidvis som en liten verdensmester i det meste, så også mestring av t-krokheiser. Det går stort sett bra. Men ikke denne gangen.


Han har fått med seg at de kuleste kule gutta i bakken, de som trikser, hopper og stunter, de som blir kalt "jibbegutta", de har nemlig selene til skibuksene hengende utenpå. Liten smurf vil også være kul, så han jåler seg til etter beste evne med seler i vreng. 

Han kommer seg på heisen og er klar for toppen. T-kroken er gammel og mer en omvendt v-krok. Smurfen blir dratt oppover, men begynner å skli av.. kroken har slettes ikke tenkt å gi slipp på han. Den grafser tak i selene hans, han snubler og blir snudd opp ned, oppover med nesa godt ned i snøen. Heldigvis løs snø, ikke skare. Ifølge barnets far blir han dratt en syv-åtte meter.. før far får trykket på nødstopp knappen. Smurfen kommer seg på beina, og står elegant ned igjen til start. Det ender med andre ord godt.

Når dagen skal oppsummeres, er herrene i familien skjønt enig i at det å kjøre heis med selenehengende utenpå  er like farlig som å kjøre heis med mamma. 

0 kommentarer: