søndag 28. juni 2009

MELK OG HONNING
Hvor rik man føler seg, kommer i stor grad an på hvem man sammenligner seg med. Og hvem man sammenligner seg med, kan man i stor grad velge. Når vi sammenligner oss med størsteparten av verdens befolkning, så er de fleste av oss rike. Ja faktisk rike. Derfor velger jeg å sammenligne meg med nettopp størsteparten av jordens befolkning, og ikke rikinger som Bill Gates. Da vil jeg jo føle meg som en liten mygg. Knapt. Og det vil jeg ikke. Ikke nå. Jeg vil føle meg rik og lykkelig. Som selvfølgelig er bedre enn fattig og ulykkelig.

For å føle seg rik kan man for eksempel få besøk av to venninner en vakker soldag. Åpne et par flasker vin, spise deilig mat man har laget på fellesen, og ikke minst gi etter for et plutselig innfall om å lage sitt eget lille verandaspa. Jeg innrømmer at slikt luksusstell ikke er daglig kost her i Smurfehjemmet, og remediene står derfor ikke i kø i badeskapet. Men pytt hva gjør vel det? Man har da kjøkkenskap med ett og hint.

Luksusfølelse kan man dermed trylle enkelt frem fra skapet.

Elvis synger Burning Love for oss, vi synger så høyt vi bare kan.. "a hunk a hunk of burning love"..tralala.. man kan jo drømme... angriper kjøkkenskapet og lager:

PEELING
2 ss olivenolje, eller annen matolje du har i skapet.
1 ss sukker.

Bland dette sammen, smør det i ansiktet, eller hvor som helst på kroppen du kan trenge en skrubb... Masser akkurat passe hardt. Dette fjerner skit og lort og gamle hudceller. Får i gang blodsirkulasjonen. Dette er første trinn mot blussende rose. Fjernes med lunkent vann og klut. Du kjenner det allerede nå, velværefølelsen.
(Har du noe igjen av olje/sukker blandingen, gnir du hendene inn med dette. Det gir de deiligste myke hender du kan tenke deg, anbefales virkelig. En liten pause med vinglasset mens dette virker. Skyll av og tørk. mmm..)

Så skal vi videre i prosessen. Honningmaske nå. Husk å skjenke vin! Burning Love en gang til.. a hunk a hunk...tralala

HONNINGMASKE
2 ss honning
Noen dråper helmelk/fløte til passe smørbar konsistens.

Smør inn ansikt, hals og så langt ned over brystpartiet du måtte ønske.
Drikk vin, kos og prat. Evt ta deg en kopp urtete. Etter en stund vil honningen stivne. Da tar du frem fingertuppene, alle ti, og plasser dem i ansiktet i honningen, løft rett ut, flytt dem rundt i ansiktet gjentatte ganger. Fingrene vil klistre seg til honningen og huden vil få et lite løft. Vi kaller dette honningmassasje. Fjern med varme kluter.
(Dette er Nattis sitt velprøvde tips. Ifølge henne er dette også en super kjærestemassasje, funker veldig fint for herrehalser som har fått litt for røff barberbehandling.)

Samtidig som du sitter med ansiktet fullt av honning, har du bena i et fotbad. Vi enkle luksusdamer tar frem vaskebøtta og bruker den.

FOTBAD
En bøtte med vann i ønsket temperatur.
En dæsj grønnsåpe.

Bløtlegg undersåttene så lenge du vil. Når de er myke og ser ut som gigantiske rosiner, kan du skrape bort hard hud og pynte litt på neglebånd, og stelle negler. Evt avslutt meg neglelakk og fotkrem.
(Det var tomt for grønnsåpe i skapet mitt, derfor måtte jeg lete.. og det dukket opp noen ganske gamle fotbadremedier fra en svunnen tid. Vi valgte alle peppermynte. Herlig.)

Du vil nå mest sannsynlig føle deg som er blussende rose, kanskje er du klar for å legge en diskret sommermakeup, ta på deg en flagrende sommerkjole og skride ut i en lun aften som tar imot deg med åpene armer. Nyt!

Jeg skåler for mine superfine gjester og ønsker dem velkommen tilbake hvor tid som helst.


4 kommentarer:

Siw sa...

Åååh, så deilig! :) Og ja - jeg vet, jeg kunne vært der ;) og skulle så gjerne! Du er flink å puste godt og gripe øyeblikk. Unn deg selv mer av slike verandaspa!
Ikke at du trenger de, du er vakker som du er!,hehe, men for velvære :) Kos deg! Klem

Mykstart sa...

Vi kan jo kanskje ta en midnattssolspa litt senere? Selv om midnattssola strengt tatt er borte når den tid kommer. :-)

Mammadamen sa...

For en herlig bildeserie. Nå fikk jeg faktisk lyst til å legge mammamasken litt på hylla, og heller drikke rosevin og snakke om dype kvinnesaker langt inn i sommernatta! Og det rett etter lunsj på en mandag:-) Godt det er ferie om bare 4,5 dager!

Anonym sa...

Kjære May.
Tuuuusen takk for ei fantastisk veke hos deg. Blir i veldig godt humør av dei bildene.
Her i Bergen har det vore bursdagsfeiring på terrassen i 29 varme sommergrader.
Sommerferie er fint:-)
Klem fra Tia