lørdag 4. april 2009

STEMNINGSRAPPORT FRA HAVET


Det er lørdag formiddag. Jeg var flink og stod opp klokken 08, skulle jobbe må vite. Fristelsen ble for stor da jeg slapp Pushild inn. Jeg stupte opp i stuesengen her med en avis, og pus kom tassende og ville ligge på magen min. Jeg sa ikke nei til henne, og lot jobb være jobb. Det er god plass til både pus, meg og avis i sengen. Malende puser på mager har en helt spesielt beroligende effekt. (Om de holder klørne sine på plass selvsagt) Det kan anbefales.


Fruen fra havet står i mørkerommet sitt nå, med radioen på full guffe. Det er jo lørdag idag, selveste radiodagen. Nå høres det ut som det er overivrig gladmusikk fra balkan som er i fokus. Jeg sitter i rommet rett over, jobber, og hører... det meste. Fruen fremkaller sine svart/hvitt filmer fra et opphold i nord. Hun er nervøs. Det kan være noe veldig fint der nemlig, kanskje noen av de fineste bildene noen gang her i huset, og filmene må ha perfekt kontrast. Var de ikke litt for hard i kontrasten nå? Neida sier jeg... som blir med ned i det mørke rom for å sjekke, de ser fine ut. Jeg har da sett tettere negativer enn disse... De er langt unna solbrillertetthet.. Håper jeg har rett. Jeg er ikke helt sikker på om den overenergiske musikken har beroligende effekt på fotografnerver i spenn. Kanskje jeg skulle lagt pus oppå magen hennes en liten stund?

Pus ligger nå sammenkrøllet som en lodden sofapute i senga bak meg, helt uanfektet av vill trompetspilling i underetasjen. Om en stund er filmene ferdigfremkalt, de er nok fine skal du se..og fruen kan senke skuldrene sine til normal høyde. Jeg har forhåpentligvis skrevet enda noen sider til boken min, og da skal vi ut. Da skal vi ut på tur for å kjøpe oliven og olivenolje fra noen som importerer selv fra Italia. Og den er god god og jeg er heldig heldig. Fin lørdag er det her ved havet. 

1 kommentarer:

elisabeth sa...

...og naboen fra Bergen, skal lære meg og strikke, og da skal jeg gå ut å kjøpe boken din! Forresten, den blir nok kjøpt på nett...synes det bildet var det ultimate feriebildet:)