søndag 5. april 2009

AGGRESSIVT KORSSTINGSBRODERI!


Oss håndarbeidsinteresserte imellom, jeg kom over en gruppe om geriljabrodering på Facebook, og ble forelsket med det samme. Mulig det er jeg som bare er treg, at dere er fullstendig oppdatert på denne nye undergrunnshobbyen. Jeg har jo hørt visse rykter om disse alternative håndarbeidsdamene tidligere, og plutselig så snublet jeg over dem, nå. (De har visstnok vært eksponert både i ukespressen og selveste NRK, men ikke for disse øyne!). Jeg kjenner at jeg umiddlebart blir revet med! For en ide! Jeg vil også geriljabroder! Jeg vil vil! Det som selvsagt er helt utgjort og typisk er at påmeldigsfristen til aksjonen gikk ut for 2 dager siden. Jeg skrev en bønnfallende mail, om please få lov til å bli med. Men knallharde geriljabroderingsdamer fnyser nok bare lett av slike bønner: Drit, dra og broder et helt annet sted!!

”Bryderier” er navnet på denne formen for undergravende korsstingsvirksomhet. Når nok er nok, men du vet ikke helt hvor du skal rette aggresjonen over all driten som tidvis hoper seg opp i livet ditt, kan en kveld med et stykke stramei, en butt nål og litt tråd være forløsende."

Håndarbeide kan ha en viss meditativ effekt, men at man kan få ut aggresjon ved brodering, se det var nytt. Blir det ikke litt mye røsking i strameien da?? Jeg bare lurer..Litt vanskelig å treffe rette hullet med den butte nålen om man koker av adrenalin...må sjekke ut dette.

Tenk et broderi med søte hjerter og blomster med et knallhardt feminist budskap? Nå er jeg lei av...? av ALT! Jeg tror rett og slett jeg må brodere  uansett om jeg får lov av damene å bli med eller ikke. Kanskje starte en egen liten undergrunnsgruppe: Vi som er aggressive fordi vi ikke får lov til å bli med på "Aksjon mer aggressive korsstingsbroderier"? Og vi blir jo selvsagt spesielt utagerende i broderingen, at det er vår egen feil, at vi er treige til å melde oss på, det er selvsagt helt underordnet. 

Og jaggu kom jeg ikke over Maris mørke hjørne også, som forkynner at hennes nye hobby er aggressivt korsstingsbroderi! Fantastisk!  Flere som vil slenge seg på? Eller dere som ikke vil brodere: Kom med friske forslag til tekster! Ja gjør det, fine fete forslag ønskes!

(Lurer på hva bestemor hadde sagt..) 

6 kommentarer:

sjeroks sa...

hehe. vi skal ha utstilling at de der på jobb på G i tromsø i september:D synes det var kjemep stilig. var tosiders reportasje om det i nordlys i går også:D kjempe gøy egentlig.

Mykstart sa...

Ja der ser du! Ting skjer i håndarbeidsverdenen uten at jeg får det med meg. Ta bilder av utstillingen og legg i bloggen din da. Jeg vil gjerne se.

Mammadamen sa...

For litt siden så jeg ett med teksten: You say tomato - I say fuck you
Ustyrtelig morsomt:-D!! Synes jeg da...:-)

Jakob sa...

Du vet disse lusekofte-samlingene som alle regjeringer har. Der de lar seg avbilde med lusekofter utenfor landlig liggende lukushoteller. Jeg tror det ligger et marked for å strikke inn skjulte, småmorsomme budskap. Det kunne jo hende at det, nedover på langs, leselig for den oppmerksomme, på lusakofta til fiskeriministeren, står:
S
E
I

Y
O
U

S
E
I

M
E

Anonym sa...

Oi, dette var nokke annet enn gode gamle korssting som vi broderte i "håndarbeiden". Morsom side på FB. Kan en tekst men den er for grov til at eg tør å skrive den her, så da kan du jo sjølv tenke deg....hi hi. Bestemor hadde sikkert likt at tradisjoner holdes ved like, ho var jo ei tøff dame.
Tia

Guro sa...

Hei! Jeg kom over dette via google, da jeg skulle blogge om mitt første korsstingsprosjekt:
http://regnbuedalen.blogspot.com/2009/05/korssting-med-snert.html

Har flere på lager, og nå skal jeg lese gjennom mer av bloggen din :)