torsdag 23. april 2009

MILF?

Det var en av de dagene du vet, da alt bare stemmer. Absolutt alt. Du vet ikke helt hvorfor, det bare er sånn. En dag der du er helt sikker på, at idag stod du jaggu opp med rette foten først. Det er dagen for høye kneløft, fri flyt, go with the flow you know .. Typisk her-kommer-jeg-dagen. Jeg eide den, det eneste som manglet var rett og slett en feiende flott drillpikestav og et aldri så lite janitsjarkorps i ryggen. Men pytt, noen spilte da boblende klarinettsoloer inni hodet mitt, der jeg marsjerte med rak rygg i Oslos gater.

Jeg følte en voldsom lyst til å prate med vilt fremmede mennesker på gaten. Der og da. Jeg ble sant og si ganske overrasket over meg selv.. Jeg pleier da ikke?

Jeg marsjerte innom nærmeste kaffebar, feide med meg en koffeinfri kaffe, jeg var da for guds skyld høy nok på meg selv i øyeblikket, og dumpet ned på nærmeste ledige barkrakk. Tilfeldigvis ved siden av en fyr som satt og skrev i en bok og sa:

Hei, hva skriver du på? En roman, svarte han. Javel, for hvem? Bare for meg selv i øyeblikket, så får vi se… Mer ville han ikke si om den saken.. det var litt tidlig enda.. Jeg så raskt mitt snitt til å servere  han hele historien om min babystrikkebok og sybok. Oss forfattere imellom. Han kunne sikkert trenge et råd eller to med på veien. Han fikk alle detaljer på innpust, mange mange.. om mitt håndarbeidsprosjekt. Jeg pratet lenge. Som en foss.. Med et vilt fremmed menneske. Jeg syntes selv at dette gikk riktig så bra, jeg følte meg som den rene smalltalkdronning. Om hvorfor jeg laget bok om babystrikkeklær. Om hvor viktig det er å ta vare på gamle tradisjoner.. Med en vilt fremmed fyr på min egen alder. Trodde jeg.

Samtalen dreide seg etterhvert om andre ting, jeg husker ikke hva, men det tok sin tid.

Da jeg skulle til å gå, nevnte han ordet MILF i en sammenheng jeg ikke husker, men jeg hadde på følelsen at det var ment som et komplement. Jeg mente bestemt at jeg hadde hørt ordet før, men husket ikke sammenhengen eller ordets mening.. hadde det ikke noe med “mor” å gjøre, mon tro? Sikkert noe med alle strikkegreiene, at det var litt moderlig på en positiv måte. Jeg lot som jeg skjønte, smilte som en slags takk, sa hadet og gikk.

Vel hjemme googlet jeg ordet, og fikk haugevis med treff. Overraskende treff. Linker til sider med relativt tunge kjærlighetsfilmer for voksne. Det handlet abslolutt ikke om strikking. Definisjonen på ordet lyste mot meg: “Mothers Id Like to Fuck”. Vakre vene hellige hva som helst!!!!… Jeg kjente at jeg rødmet fra tærne og opp. Javel, det var altså slik det hang sammen. Jeg hadde sittet og pratet om babystrikkeoppskrifter og forlagskontrakter. Han hadde nikket og smilt.. og og tenkt på..vel, helt andre ting? Og jeg som trodde vi var på samme alder. Det trodde tydeligvis IKKE han at vi var.. Han tenkte mer at jeg var som en  slags sprek mor… for han? Gurimalla.

Og dette skulle være et komplement, hadde jeg hatt på følelsen av? Jeg følte meg plutselig ganske lav i hatten. Klarinettsoloen forsvant fra hodet mitt, og jeg hadde igrunnen ikke så lyst å være drillpike lengre. Faens fyr.

Et par dager senere var det han som dumpet ned ved siden av meg på kaffebaren. En helt vanlig, ikkehøy dag. Vi pratet mens vi drakk kaffe og jeg sa at jeg hadde funnet ut hva det ordet egentlig  betydde…MILF… Ja, sa han, jeg liker ELDRE DAMER... Jeg måtte jobbe intenst med å ikke sprute kaffen jeg hadde i munnen rett i vinduet. Hva er det du sier? Eldre dame; er det liksom meg? Min eksvigermor er en eldre dame, og jeg er faktisk lysår unna hennes alder!? Du må ikke si sånt til en.. til en kvinne!

Det var ment som et komplement, svarte han unnskyldende. Det er litt vanskelig for meg å forstå, sa jeg.. ingen har noen gang kaldt meg for en eldre dame. Jeg tenner på eldre damer, slik har jeg alltid vært, fortsatte han.. men…men jeg kan nok ikke tenke meg å være kjæreste med en. Da ville jeg nok foretrekke en på min egen alder. Gud så kjekt å vite tenkte jeg, og kjente at nå, akkurat nå trenger jeg virkelig ikke en ung mann som slår om seg med komplementer, men en dobbel espresso.

Så alle dere piker, kvinner og damer. Tenk dere om før dere snakker til vilt fremmede menn på kaffebarer og gater! Om dere er aldri så fulle av gode drillpikefølelser, så vet dere aldri. Nei, dere vet aldri. Og hva er egentlig et komplement? Jeg ble litt usikker må jeg innrømme.

Den fabelaktige Tuva Thorsø, kruttdesign, har laget illustrasjonen.

12 kommentarer:

fru Storlien sa...

Ojojoj. Her synes jeg fyren har vært litt i grenseland av hva man bør tillate seg å si! Altså, det er vel ikke et kvinnemenenske på jord som vil bli omtalt som eldre ( såsant man ikke er over 80 og beviselig eldre).
Men samtidig han kunne jo padlet seg i land med at du er en yummy mummy elelr noe i den duren, det hadde vært greiere!

Siw sa...

Uuupps ... litt klossete, han derre? For søren, du er jo en kvinne i din beste alder, jo! Rart å prøve gjenkalle den der drillpike-følelsen ...det er mange år siden sist.
Men altså, konklusjonen må jo være at du er hotsie-tootsie nok til at en som tror han er yngre enn deg, syns det er verdt å prøve seg :)og det henter du inn som kompliment!
Menn er snodige ...

Alt godt sa...

Eg rullar rundt på golvet og held meg på magen... Godt at ein har vore ute ei vinternatt før når ein opplever slikt. For det går eg ut frå at du har. ;-)

Mammadamen sa...

Hehe, jeg har opplevd noe liknende...faktisk for noen år siden, da jeg ikke engang var mamma! Jeg visste ikke helt om jeg skulle le (av ham som komplimenterte) eller bli forbanna. Hmm, helt sikkert ment godt (!) og som et kompliment med ulmende hensikter, men ganske teit, egentlig!

Anonym sa...

Huff da... hehehe... jaja, det ER vel en grunn til at det er like greit å nyte kaffen over en avis eller et strikketøy og unngå å snakke med fremmede menn ;-)

Mykstart sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mykstart sa...

Fru Storlien: Yummi mummi kjøper jeg straks! Han mente nok at han likte kvinner som var eldre enn han. Uttrykt på en lite klok måte.

Embla: Enhver alder er den beste alder, det må vi bare holde fast ved. Ikke om litt eller for 10 år siden , men nå!

Alt godt: Både vinternetter og sommernetter vil jeg si.

Mammadamen: Det var en veldig hyggelig mann, det skal han ha. Men vi hadde nok litt kryssende intensjoner.

Innfall: Det er sjelden jeg prater med fremmede på denne framfusne måten. Det kan godt hende det skjer igjen. Man kan i det minste blogge om det.

krutt sa...

He he..eldre dame ja - frekkisen. Du skriver godt May - gleder meg til mer:)

Sexy Sadie sa...

Milf er ikke et kompliment. Jeg hadde blitt sur hvis noen kalte meg det.

Anonym sa...

Gurimalla, dette ga meg jaggu en god start på dagen :)

Takk for bra skrevet humoristisk innlegg :)

*ler enda*

Mykstart sa...

Kjekt at nokken les gamle innlegg og kommenterer! Takk anonym! Legg igjen et lite nan neste gang da?

Dilli sa...

Hehe..festlig fortalt!
Har også hørt milf kommentaren,og vært i tvil om hvordan jeg skal ta den..men det var fra teite fjortiser.. En bør vel kanskje ta det som et slags klønete og noe frekt kompliment..