mandag 27. april 2009

JEG LURER PÅ..

Jeg lurer på en ting. Er man modig  fordi om man snakker kjempehøyt og skriver bok om sine politisk ukorrekte meninger? Gjør det at man er filosof og dermed kan diskutere saken på et høyt akademisk plan, den godeste Nina Karin noe modigere? Hun vet jo at det står kilometer med ledig spalteplass og venter på henne.

Hun har på lik linje med alle oss andre i fine gode Norge, lov til å si og mene og skrive bok om akkurat hva hun vil. Men jeg skjønner ikke helt hvorfor hun skal få en så stor og fin premie for det? Kunne ikke noen som gjorde verden til et bedre sted, noen som kjempet og brant for noe fått den premien istedet?

Hva om noen i Norge i dag, hadde sagt høyt og skrevet bok om at det å være kvinne ikke er like ærefullt som det å være mann? ( Det finnes mennesker også her i Norge som mener slikt: Gud, mann og så kvinne.)

Hva om noen hadde sammenlignet det å være mørkere i huden enn "Ola the one and only Nordmann" med det å være psykisk handikappet? ( De finnes såmenn i vårt fine land de også! )

Kan mennesker som mener slikt, på et akademisk plan, få stor og fin premie for motet sitt, mon tro? Siden de tross alt mener noe upopulært som de fleste av oss andre ikke mener? Og at det må koste mye å mene noe så upopulært? Det lurer jeg på. Kan man igrunnen mene hva som helst, bare man er høyt nok utdannet og en djevel til å argumentere, og ikke gir seg på tørre møkka samme hva? Og så er man modig?

(Myk Start bruker ytringsfriheten sin på et lavere akademisk nivå til å stille spørsmål når det er noe hun lurer på, og synes er urettferdig. Hun synes dessuten at Arnfinn Nordbø er mye mye modigere enn Nina Karin. Han er faktisk dømt av sin familie og gamle venner, fordi han er kjæreste med en mann, til å måtte tilbringe livet etter døden i selveste varme helvete.  De sier at de fortsatt elsker han, og at det derfor hadde vært bedre at han var død. Da hadde de i det minste visst at han etterhvert havnet på rett sted. (Til himmels) De håper han snart skal bli frisk, så de slipper å bekymre seg mer. Jeg heier på Arnfinn, han er søren døtte meg modig han) 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Uff ja, dette er jo til å grine av.
Nina Karin var jo en av de som hjalp meg til å skrive om håpet....(på en oppgave en gang i fortiden) Så ho var jo litt helt den gang.. Nå får en jo dårlig smak i munnen bare å si navnet. FY Nina Karin!! Derfor skal jeg hei på Friele, håper hun tar rotta på den andre bergenserinnen i kveld på TV, høyt og tydelig.
Heier på Kim og Arnfinn!
Tia

Anonym sa...

Det er helt uforståelig at en slik pris kan gå til en person som med så mangelfullt utviklede argumentasjonsrekker insisterer på å monomant forkynne sine egne, private sannheter. Rett og slett trist.

Jorunn Solli sa...

Jeg er så kjempeinnmari lei av begrepet "Politisk korrekt". Jeg siterer Stian Bromark: ”Uten de politisk korrekte ville kvinnene fortsatt tiet i forsamlingene, negrene hvisket bakerst i bussen og homsene skreket i skapet”