søndag 19. april 2009

ER STEIKASILD ET BANNEORD?

Jeg hadde svingt moppen rundt i stuen og fanget en anseelig mengde hybelkaniner som lå pent samlet i en haug ved døren. Lillesmurfen løp rundt og var rakettmotoren til et Star Wars romskip. Han hadde kurs rett mot haugen. Jeg roper og peker:


-Pass opp for kaniner!! Men akk for sent, han lander med begge beina i den lodne samlingen.
-HELVETE!! brøler den lille søte.
-Nei, sånt får du ikke lov å si!
-Steikasild? Spør han med store spørrende øyne . Er det banneord også? Noen ganger klarer jeg ikke gi gode svar. Hvor kom ordet steikasild fra?

8 kommentarer:

Gulltann og Pus sa...

Fantastisk! :-)

Alt godt sa...

Steikasild syns eg bør vere lov... Garantert latter i familien! :D

fru Storlien sa...

Steikasild må være lov! Det er nesten som fy farao. jeg har forresten linket til deg, bra blogg!

Hilde sa...

Det uttrykket bruker min pappa.. Han er utvannet Stril fra Nordhordland.

Ganske morsomt uttrykk egentlig, og kan vel ehller klassifiseres som kraftutrykk enn som banneord!

Hilde

Caroline sa...

Godt det er flere med barn med et kulørt språk. På tross av at vi er nordlendinger, er det liksom ikke så søtt når treåringen lirer av seg HELVETE fordi tusjen ikke funker.

Selv har jeg begynt å si: HELSESØSTER. I håp om at dette skal bli fanget opp i stedet HELVETE. Vi prøvde oss på å si at det var et veldig stygt ord. Det var helt til faren hadde en lengre monolog om Turboneger ved middagsbordet, og nevnte vokalisten en gang for mye. Da kom det tørt fra treåringen:

- Pappa, Helvete er et stygt ord.

Pappa prøvde å argumentere med at HELVETE i denne sammmenhengen var et navn. Men jeg kunne se hvordan hun kokte sammen flere kombinasjoner:

- Snorkefrøken von HELVETE. Handy Von HELVETE. Hoppsidaisy i Helvete.

Osv.

hehe..

Berit sa...

For denne Lillesmurfen tror jeg ordet kommer fra mor selv. Synes jeg har hørt det før i heimen.

Mykstart sa...

Ved nærmere ettertanke.. Berit..så vet jeg nok hvor steikasildordet kommer fra ja. Og muligens det andre også. Uff og fy på mor. Jeg skal konse veldig på steikasild fremover. Og prøve å jobbe inn fy farao.

Caroline/ Musmei: Jeg skylder på at jeg er halvt nordlending som kommer fra Vestlandet. "De e ikkje meeg, det e nordlendingen i mææææ sin feil! Det der h.ordet Det e det, det e det!!!!"

Anonym sa...

Jeg skal adoptere steikasild med én gang, og lover seriøst å jobbe med å innarbeide det som bannord i heimen. Fantastisk:-)

Anne