mandag 6. april 2009

SANSELIG BAD


Idag sa jeg farvel til Fruen fra havet, men før jeg gjorde det, måtte jeg bare.. jeg bare måtte prøve å bade i verdens søteste lille badekar, som jeg har gått og drømt om i nesten en uke nå. Drøm med ørneklør. Og ja, det var sanselig. Det gjør noe med kropp og ikke minst sjel, å senke sitt legeme i varmt vann tilsatt en dæsj salt med godlukt. Man senker i tillegg skuldre og stressnivå.. Lener man seg bakover, lukker øynene og puster dyypt.. så kommer man opp som et renere og bedre menneske. En liten avis og kanskje et glass med noe sprudlende.. det tar jeg neste gang.

Vet dere hva? De knallharde Gerilja Broderistene, var ikke mer knallharde enn at jeg fikk være med på broderingsakjonen! Jeg ble selvsagt jippiglad!  De ville vite hvilket prosjekt jeg hadde tenkt å delta med, men det visste jo ikke jeg noe som helst om, siden dette kom veldig brått på. Det var greitt. Så vidt, og ikke for lenge, men SÅ ville de vite hva jeg hadde tenkt å få ned på strameien. Jeg trenger altså flere forslag til aggressive utsagn som passer bra til geriljabrodering! De kan gjerne være litt halvsnuskete....Snusk og broderte roseborder er en uovertruffen kombinasjon tenker jeg.

Og ja.. jeg kom tilbake til Oslo med en stygg plastpose fylt med de lekreste godsaker. Olivenolje, olivenpatè og oliven på glass.. mmmm .. Jeg føler meg så heldig, som får komme på visitt i kjelleren til matglade mennesker som importerer slike ting selv fra Italia. For å selge det videre. Fordi de er entusiaster, og på ingen måte er likegyldig til produktene de selger. Matentusiater. Jeg skal nyte hver dråpe og smule, og kun spandere på dem jeg vet vil sette pris på det. Ikke til noen som tror at olje er olje. Erre soyaolje detta? Niks. Det er ikke det serru, det er  olivenolje, EKSTRA VIRGIN faktisk, fra Villa Faraldi. Synes du slikt er snobbete? Vel, da er jeg rett og slett helt uenig med deg. 

Prøv bare lykken slik: Et stykke ristet landbrød.. eller et hvilket som helst annet godt brød. (..for smaksopplevelsens skyld.. tror jeg ikke blodfattig kneipp duger..) Del et hvitløksfedd i to, og stryk det forsiktig over brødstykket. Legg på gode, røde tomater skåret i skiver eller hakket i mindre biter. Skvett raust over med, ja nettopp, med god olivenolje, og dryss på en liten klype flaksalt...et par basilikumblader er godt for både øyne og gane. Sett deg i en lun krok, nyt! Helt enkel lykke, og helt enkelt uimotståelig.  

6 kommentarer:

Storebukkebruse sa...

http://www.flickr.com/groups/1105616@N22/
Hej May, se her :-)

Mykstart sa...

Å du herlige dame! Så søt og grei du er! Veldig veldig kult! Jeg blir rørt! Klem:-)

Storebukkebruse sa...

:-)

Anonym sa...

Hei! Elsker boka di :-) Har sikret ungene med gode barnehageplagg i herlig passform. Takk for det. Må be om en ting til: Vet du hvor det nydelige, lille skjønne sanselige badekaret er anskaffet? Skal flytte fra Oslo til havgapet snart, i en gammel villa med pittelite bad...hadde vært noe det! Takknemlig for svar. Vennlig hilsen Janita jubis123@gmail.com

Anonym sa...

Hei!

Takk for en fin side med mange flotte tenker og ideer.
Jeg lurer også på hvor du har kommet over dette nydelige badekaret. Veldig takknemlig for svar.

Mvh
Silje Brun
Silje@Brun.no

Anonym sa...

Hei!

Jeg ser at det er lenge siden dette bildet er lagt ut, men jeg sitter å leter etter små badekar, og nettopp derfor havnet jeg inn på siden din. :o) Kan jeg spør hvor du har fått tak i dette? Det var jo bare nyyydelig! Du når meg eventuelt på lenedalsegg@yahoo.no

Lene :o)