mandag 9. mars 2009

PRIVATEN

Jeg ligger i sengen mellom de to små mennene i mitt liv og leser kveldens godnatthistorie. Familiens lille jentekatt er i intenst kosemodus og vil også være med, og Storesmurfen er kveldens utvalgte koseoffer.

(Kjapp presentasjon av Pushild: Høyt elsket, absolutt sin egen lille pusekvinne med egen kattedør der hun bor hos Smurfepappa, liker å kose når hun vil kose, vil hun ikke, pass på klore bite, malemester som tidvis sikler med henført blikk, går under navn som: Kattastrofe, Pusejenta, lille Søta og Lumi)

Nå kommer hun malende og tråkkende oppover Storesmurfens dynekledte kropp, og han tar imot henne med åpne armer. Han stryker henne slik han vet hun liker det, rolig og forsiktig bak ører og under hake. Pushild gir seg helt hen og maler det hun er god for, og trør opp og ned i transe med alle sine bein og klør. Jeg prøver å lese videre men blir forstyrret av hennes høye maleduring og Storesmurfens koseprat: ” Hei lille Søta, står du her du, og tråkker meg rett på privaten?”

Jeg faller helt ut av konsentrasjonen, og må bare snu meg for å se på han. Hva er det den lille fyren ligger her og sier til kattefrøkna? Du tråkker meg rett på privaten? Den nysgjerrige mor klarer ikke holde seg, og må få bekreftet om det er det han mener, at pus tråkker han der nede... nedentil. Ja det er det selvsagt. Men ”privaten”, hvor kommer det fra?  Nei, det var nå bare noe han fant på...

Så der ligger jeg mellom mine to guttebarn, den ene omtaler sine edlere deler for pikken, og den andre velger det noe mer diskret ”privaten”. Jeg vil tilføye at begge får samme oppdragelse, og har samme foreldre.

1 kommentarer:

Trine sa...

Kom tilfeldigvis over bloggen din i min søken etter passende strikkeoppskrifter for en stakkars nybegynner.

Måtte lese litt og du for noen herlige gutter du har. Synes du skriver bra. Måtte flire litt for meg selv av "privaten"