onsdag 25. august 2010

SKAL BARE........

Denne høsten her skjer det jaggu meg ett og hitt av saker som aldri har skjedd meg før. Aldri. Jeg liker det godt, det er ikke det. Men..

På forsommeren ble jeg lokket, igrunnen nesten tvunget når jeg tenker meg om, til å bli styremedlem i  guttekoret på skolen der smurfene går. En smule motvillig selvsagt, ble jeg med. Jeg skjønte litt for sent hva jeg hadde sagt ja til. For koret manglet dirigent fra høsten av. Og høsten, den kommer jo som regel ganske raskt etter sommeren. Og hvem andre enn styrer er det som skal ansette dirigenter? Har man erfaring fra tidligere dirigentansetteler mon tro? Slettes og overhodet ikke. Heller ikke har man et gigantisk nettverk der det vrimler av potesielle pinnesvingere.

Men undere kan skje! Og har skjedd. For plutselig befinner det jomfrunalske styret seg på vei for å møte en potensiell guttekordirigent. Hva vil dere med koret da, spør han. Hallo? Er det ikke du som skal svare på sånt da? Eeh.. at de skal synge.. så klart.  Hvilken musikalsk retning? Nei, kjærevene, her står du fritt, men vi synes kanskje ikke du skal satse utelukkende på gregoriansk kirkemusikk. En liten tostemt i ny og ne hadde vært fint.

Styremøter, handlingsplaner og korrekte innkallinger til årsmøter blir nå en del av min hverdag. Her skal det jaggu meg kalles inn! Så vet dere det: Styremedlemmet i meg har kommet til overflaten! Jeg kjenner det tydelig nå. Etter litt korcoaching av en barmhjertig barnekorildsjel skal nok dette gå strålende. Skal du se. Jammen sa jeg smør. Jeg skal bare ansette min første dirigent.

Ved nærmere ettertankeså har jeg da sunget i kor selv engang. Et helt år faktsik. "Fram då frendar!" sitter enda som støpt! Lalala.. 

4 kommentarer:

Signe Nylend Ilner sa...

Hei,

Lykke til videre i korstyret!
Det har nettopp kommet en ny nettside med mange gode tips etc til kor: korbanken.no
Sjekk ut!

Hilsen Signe

sjeroks sa...

hahaha, du er bare helt fantastisk altså.;)
så flott at det gikk greit for seg.
ønsker deg en kjempe flott torsdag.
klem fra siri

Helgemamma sa...

Lykke til, går nok bra :-) Minner meg om da prinsessene mine begynte på turn, og jeg x av i "kan hjelpe til" boksen på innmeldigns-skjemaet..og før jeg visste ordet av det var jeg nestleder i syret i turngruppa.... en gammel ærverdig gruppe...og vannvittig mye jobb..særlig for en som aldri har satt sin fot i en turnsokk.. Men det gikk da det også :-)

Berit sa...

for ikke å snakke om "junik tain"