tirsdag 31. august 2010

NÅ SKAL DU HØRE, MAY BENTE

Jeg får utslett på halsen av selgere som later som de kjenner meg, av de som tror at de er personlige når de terper på navnet mitt i annenhver setning. God dagen, May Bente! (Bare det i seg selv er upersonlig, ingen som kjenner meg, kaller meg for May Bente. Ingen! Ikke siden mamma skulle presisere noe med fynd og klem da jeg var liten har Bente blitt brukt) Men nå altså en selger fra mobilselskapet mitt. Etterhvert klarer jeg ikke høre hva han sier til meg, jeg hører bare denne stadige gjentakelsen av dette navnet som egentlig ikke er mitt.

Nå ska du høre det, May Bente, at i dag har vi en kampanje. Æ ser her på telefonregninga di, May Bente.... at vi kan nok.. blabla bla.. May Bente.. May Bente..MAY BENTE

Til slutt blir det for mye. Jeg klarer ikke høre mer på han. Og jeg må bare si det til han. NÅ må du slutte å bruke navnet mitt på den måten der! Du kjenner meg ikke! Å snakke sånn er overfladisk, du prøver å være personlig på en utrolig upersonlig måte! Det blir bare helt feil. Slikt funker i USA, men nordmenn HATER det! Den måten å snakke på blir ledd av her i landet! Du må bare SLUTTE med det. Jeg hører jo ikke hva du sier til meg engang, jeg blir bare så opptatt av at du kverner på navnet mitt!

To sekunders taushet fra den tjatrende automatsnatrende selgeren. Eeeh.. åå.. det beklage æ veldig, May Bente. Øh.. der sa æ det visst igjen! Æ e visst heilt miljøskadd!

Jeg formelig føler rødmen hans gjennom telefonen. Den kjepphøye selgereren er littegranne lavere da han presenterer budskapet sitt for andre gang. Tilbudet hans er faktisk ikke så allerverst. Jeg sier til han: Greitt, jeg skal vurdere å slå til på tilbudet ditt om du lover at du slutter å snakke sånn til folk. Fyren lover det selvsagt sporenstreks. Han er da ikke dum. 

Jamen, det e greitt, May Bente.. ånei..beklage, men æ klare visst ikkje å la vær med å si det,  men da sie vi det sånn. Æ fikse de rabattan til dæ, du vil se dæm på neste regning. Og du: Æ gir dæ tre måneder gratis abonnementsavgift på grunn av feil navnbruk. E de greitt, May Bente? 
14 kommentarer:

Tia sa...

Herlig!!!!! Liker liker liker.

BenteOO sa...

kan ikkje huske sist eg vart mjuk i sjela av ein telefonselgar - gratulerer med at du heldt ut og lukkast!

Haust sa...

Hehe...fantastisk! :D

g u r o sa...

Hihihi...dette hadde eg verkeleg sansen for! Heilt herleg!

Anemone sa...

Hihihi! Så bra!

Jeg klarer nok ikke være like hyggelig, hvertfall ikke hvis de begynner med: "Hei Anemone, hvordan har du det i dag?"

Halloo? Mener han virkelig at jeg skal legge ut om det? Kom til saken! Eller, ved nærmere ettertanke, kanskje jeg neste gang virkelig skal legge ut om hvordan dagen har vært...

mimmi-leone sa...

Kunne ikke vært mer enig!

De bruker feil taktikk, og jeg har aldri helt skjønt hvorfor de ikke forstår det!

Bra innlegg!

Hilsen fra Mimmi-Leone

Silje sa...

Hahahaha, brilliant.

Hellig Lykke sa...

Hahaha
Jeg syns det der er kjempemorsomt. Jeg leste innlegget for Hulemannen og vi lo godt.
Vi pleier å pese dem også tilbake. I dag ringte en fra Viasat og Hulemannen snakket med ham lenge og vel før han sa: nei, takk...
:-)
Stakkars det er jo jobben deres, men så innpåsliten og ekkelt privat.

Anonym sa...

Hahahaha! Ja, de är verkligen helt förfärliga, de där amerikanska metoderna säljare får lära sig. Och de är så fruktansvärt genomskinliga dessutom. Snyggt rutet! :)

may sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Embla sa...

Hiihihihihiii, knall! Dette gapskratta jeg godt av :) fnis! Stakkar mann, han VAR visst litt miljøskadd!? ;) Men så tok han det jo med humør, eller stil, eller ... (det er så mye rot på "loftet" mitt for tida!) - han ble ihvertfall ikke sur! Gode greier, med såpass bot for gjerningen, at du får fri de neste mnd. :)

Fromasj sa...

Hehe, dette var artig lesning. Flott at du pratet til selgeren på en ordentlig måte og at han tok kritikken bra. Telefonselgere er en forhatt rase og det løser så få problemer å bare bli sint på dem. Da blir de bare enda mer innpåslitne. Tenker han fikk noe å tenke på og dele med kollegene.

Denne bloggen liker jeg.

gneis sa...

Ha ha ha :D

Jeg har det samme "problemet". De bruker begge navnene. Og gjerne et navn som ikke er mitt, men ligner. Like sjarmerende hver gang, og jeg er selvfølgelig en ivrig "telefon-shopper" av den grunn ;)

Kathrine sa...

Er så enig!!!

Er det samme med de som sier "lille venn", og hvor jeg en gang bjeffet tilbake, at en ting er at jeg ikke er så høy, men det får han da ikke lov til å si noe om, men jeg er ihvertfall ikke hans venn!

Hadde en selger i telefonen en gang som iherdig forsøkte å selge ginseng-abonnement. Da jeg høflig takket nei ,spurte han: "hva?? Vil du ikke ha mer energi??"

Sukk og dobbeltsukk!!