søndag 11. oktober 2009

SMURFEFEST I SKOGEN

Smurfene hadde bursdagsfester sist helg. De er nemlig født med to år og en dags mellomrom. Av alle rare ting man kan være stolt av i denne verden, så er dette en av dem. At de nesten har bursdag på samme dag. Hadde det enda vært på samme dag, men nei. Bare nesten. Og man er stolt. Jaja.

Vi gjentok seansen fra ifjor: To selskap på rappen. To timer hver, og en halvtime pustepause. Bål i skogen like ved huset til pappaen, smurfemammas småpizzaer, saft fra kolonihagen i en tappepose hengt opp i et tre. ( La oss kalle den for det..tappepose.) Smurfepappaen hadde investert i en kartong med marsmellows. Økologiske sådanne. Sitte rundt bålet å spise pizza, så grille marshmellows. Røkte og forkulla marsmellows ble fortært som de små delikatesser. Søtnosene dro hjem svarte rundt truten, og kliss både her og der. Noen utvidet grillbegrepet en smule til å innbefatte veiving.

Både smurfemammaen og pappaen er spesielt dårlige på å arrangere ringleik for barn, så det vrei vi oss unna så godt vi kunne. Vi vrei oss i grunnen unna en god del med den skogsfeiringen.. barn har så mye arrangerte aktiviteter om dagen.. la dem nå få leke litt fritt..la dem få løpe litt rundt.. er nok absolutt det beste. Sier vi.

Vi fikk en storebror av en smurfekompis til å hjelpe oss littegrann. Han er 12 år, og selvfølgelig en av de greieste som finnes. Han laget en liten naturstiløype for gjestene i skogen. Med liv og lyst. Han instruerte dem, delte dem inn i lag og de kjørte på. Ikke alle hadde skjønt prinsippet med gruppearbeid, der de føyk til alle kanter i det startskuddet gikk. Husk det er gruppearbeid, ropte vi, og da husket de på det. En stund.

Helt siden jeg leste et flammende innlegg om Den Grusomme Godteposen skrevet av Finn Bjelke i Foreldre og Barn en gang i tiden, har jeg vært helt enig med Finn. Når kom den jækla godteposen egentlig inn i våre bursdagsliv? Hvor kom den fra? Hvorfor skal barn, høye som skyskrapere på sukker, akkurat i det de er på sitt heftigste og skal dra hjem, få en godtepose dyttet i hånda? FInn og jeg ser ingen gode sider med godteposen. Ingen. Derfor full boikott i smurfeheimene. Ever.

Marsmellows dekker inn både godtepose og kakespising. Om noen syntes det høres grusomt og hjerteløst ut, så kan jeg opplyse om at bursdagsbarna får kake med lys, gaver og sang på sengen hver bursdagsmorgen. Det er fast tradisjon. Da ligger de og later som de sover for harde livet når døren går opp med brask og bram. Og smilet går rundt på det sovende barnet.

Måtte det bare bli like fint vær neste år også. Da slår vi til igjen med ny bålbrenning og pizza i skogholtet igjen. Uten ringleik.

2 kommentarer:

Astrid sa...

Ser man det, ser man det - da har vi rett og slett barn med bursdag sånn cirka samtidig vi da? Eller en av mine har bursdag cirka samtidig som dine to :)

Høres ut som en strålende bursdagsfeiring synes jeg! Og for en strålende ide med å ha den i skogen! Det skal jeg jammen vurdere til neste år! Og kanskje gutten som blir 6 i desember skal ha akebursdag? Nå ga du meg noe å tenke på...

Une sa...

Som ny på barnebursdagmarkedet innser jeg at jeg har gått glipp av noe: Hva er ringleik? Trodde man bare skulle løpe rundt i fri flyt, jeg...
Men etter gårsdagens Puls innser jeg at jeg nok er en alt for tilfeldig og nonsjalent mor og husmor. Haha;D