mandag 19. mai 2008

Skrivesperre

Skrivesperre, høres ikke det igrunnen litt bra ut? "Har du begynt å jobbe på den nye boka?" "Hallo? Jeg har skrivesperre!" Skal jeg sutreskryte på meg en skrivesperre mon tro? Høres jo mye bedre ut en latskap og unnasluntring ihvertfall..


For jeg skal lage ny bok. Og jeg har jo en slags skisse klar. Ihverfall inni hodet.. Men så er det altså en viss treghet i systemet, en propp..noe som stopper opp.. slik at det hele ikke helt har løsnet enda. For all del, jeg holder jo på.. det ligger jo i stabler rundt meg, det koker i knotten. Ideene myldrer, de blir bedre og bedre.. til tider geniale.. selvfølgelig i eget hodet det også... jeg har notater, jeg vet hva det skal dreie seg om. Jeg har mange av tekstene ferdige.. i hodet.. noen kladdet på papir riktignok...men jeg kommer altså ikke ORDENTLIG igang.

Helsiken.(mye brukt kraftuttrykk på Vestlandet)
HELSIKEN!!

Det finnes et hav av unnskyldninger for å ikke starte, skrivesperre er bare det som høres aller best ut. De andre høres ikke bra ut i det hele tatt, de er bare et hakk nærmere sannheten.

For eksempel:
1. Skal bare bli ferdigskilt først.
2. Skal bare kjøpe leilighet først.
3. Skal bare pusse opp leiligheten først.
4. Skal bare flytte inn i leiligheten først.
5. Skal bare få ryddet opp her først.
6. Skal bare få barna i barnehagen først.
7. Skal bare gjøre ferdig en annen jobb først.
8. Skal bare få barna i seng først.
9. Skal bare sette ting i oppvaskmaskinen først.
10. Skal bare rydde badet først.
11. Skal bare kjøpe selvbruningskrem til ansiktet først.
12. Skal bare i butikken og pante noen flasker først.
13. Skal bare få 17.mai overstått først.
14. Skal bare få rydda opp på verandaen først.
15. Skal bare bli ferdig med dette blogginnlegget først.

Jauda. Ein vakker dag kjem eg nok igang. 
Skal berre bli ferdig med å finne unnskyldninger først.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kanskje skrivesperren løsner om du røper temaet for boka? (Strikking igjen?) Eller i hvert fall et foto som antyder noe? Pliiis!

Nysgjerrig hilsen fra Oda

Anonym sa...

God idé, Oda! Så kan fancluben pushe deg vennlig men bestemt videre i prosessen. Hvis du lover at du skal legge ut en liten fristelse på bloggen med jevne mellomrom, en skisse el.l., kan vi fansene dine love å kommentere og heie deg videre fram?!!

Mykstart sa...

Takk for nygjerrige hyggelige meldinger! Jeg lover at det skal komme fristelser her etterhvert. Men enn så lenge så er det nok ikke så lurt å si for mye. Hva om en som ikke har skrivesperre rapper hele ideen? :-) Jeg kan si at det fremdeles handler om myke saker, men at det ikke er strikking denne gangen.( det kommer etterpå) Det er fremdeles til barn, men med litt større alderssprang. At stilen nok blir gjennkjennelig... Men som sagt fristelsene kommer etterhvert. Jeg vet bare ikke når.

Mykstart sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.