torsdag 20. august 2009

JETSETMAY

I dag skal sybokforfatteren slå ut håret som JetsetMay. Eller i det minste prøve. Jeg skal på fest på Gyldendal, høstlisteslippefesten, og da kan jeg jo leke at jeg er en smule vip. Da får man bare rette seg i ryggen så godt man kan og mingle det man er god for. Jeg innrømmer at slike fester egentlig er litt skumle. For tenk om man ikke møter noen man kjenner? Skal man da bare stå der med hvitvinsglasset sitt og se kul ut? Hvor lenge isåfall? Ser man egentlig kul ut i det hele tatt? Har jeg store svetteringer under armene og kan noen se dem? Buse i nesa, leppestift på tenna eller mascara på avveie? Hmm? Tror jeg tar meg et glass til...

Men heldigvis så er det hyggelige mennesker jeg jobber med der, og de er i tillegg superproffe, og vet at små uerfarne forfatterspirer kan føle seg totalt malplassert i slike store forsamlinger, der man tenker at alle andre er bestselgende romanforfattere i millionklassen. Derfor gjeter de oss en smule, drar oss med rundt og presenterer. Og det er jo utrolig hvilke bøker som blir utgitt. Faktabøker om det meste. Hilse på fluebinderbokforfatteren her og hilse på tradisjonsmat-fra-ytre-gloppen-forfatteren der. De gruer seg heller ikke for å holde lange foredrag om en viss strikkebok til kjekke unge menn, som jeg i bunn og grunn vil tro ikke har det minste interesse for strikking. Faktisk ikke i det hele tatt. Vent her sier de, så løper de opp og henter boken. Se her, er den ikke fin. Jo sier de unge, selvfølgelig, hva annet kan de si, du kan gi den til din mor. Den unge kjekke tar pent i mot, og sier at det blir hun nok glad for, hun liker jo faktisk å strikke.

Som regel er det mange sommerfugler i magen. Sommerfugler og fri bar er ikke alltid en vinnerkombinasjon. Derfor hender det at BlygeMay plutselig kan bli JetsetMay og millionselgende selv også, sånn på flekken. Skål for millioner av solgte strikkebøker!

Sybokforfatteren skulle selvfølgelig hatt en slik kjole som den på bildet her. Og skålt for millioner av solgte sybøker i fremtiden. En lapp fra hvert prosjekt. Da hadde jeg jo utvilsomt hatt noe å snakke om. Denne lappen her for eksempel, kunne jeg sagt, den kommer fra min oldefars skjorte, og den har blitt til en rasende festlig liten snerten sparkedrakt.. Men nå har jeg ikke noe sånn kjole, og det blir litt liten tid til å lage en også. Kanskje det kan være noe til neste års fest?

Det blir nok noe trangt og svart. Jeg er litt usikker på skoene jeg kjøpte til fjorårets fest, de med litt hæler. De har stått i skapet siden, jeg erfarte nemlig at de ble fryktelig ustødige etter noen timer.

foto: flickr

5 kommentarer:

Elin Osa Søreng sa...

Jeg blir gjerne forvandlet til en flue akkurat den dagen ;o) Er det en irriterende flue som følger deg overalt på denne festen er det nok bare meg som er nysgjerrig på åssen det går med deg. Om du er JetSetMay eller BlygeMay... Strikking er på vei OPPOPPOPP, så her selges det nok unna! Lykke til på fest, hils en kjendis fra meg :o)

Mammadamen sa...

Svart er alltid sikkert når en er litt usikker på begivenheten:-) Det velger jeg, ofte, og! du har det sikker supergøy som superMay akkurat nå når jeg skriver dette! klem Mammadamen

Neglecta sa...

Høres ut som en skikkelig gøy fest som kun de beærede er tilstede på. Jeg håper du husker å være stolt i dag over det du presterer. Selv om jeg er en smule skuffet over at du ikke strikket ferdig en nett, liten sak i mykeste bjørneforhudskinn. Kanskje hadde du solgt litt på det også? *knis* Eller i det minste blitt festens snakkis.

elisabeth sa...

Åh, jeg hadde jo sko til deg....Neste gang;)

Mykstart sa...

Elin: Ja.. Faktisk så ble jeg en smule matteMay, og måtte gå tidlig hjem. Men det var en finfin fest. :-)

Mammadamen: Ikke superMay.. se over.. :-)

Neglecta: Ja jeg føler meg en smulebeæret over å kunne gå på slike fester.. første gangen syntes jeg det var utrolig å få stå i dokø med en kjent kvinnelig orfatter. Også lille meg.. juhuu... Ikke noe bjørnestrikk denne gangen gitt... hadde nok blitt litt varmt trur eg..

Molly: Endte opp med sandaler og grønn neglelakk.Stødig og fint.