tirsdag 18. august 2009

DET FREKKE PLOMMETREETMOT TUNGSINN,
PRØV PLOMMER

Sa Jan E Vold en gang. Og jeg er helt enig der jeg synger og traller meg oppover mot kolonihagen, full av forventninger til plommetreet som så ut til å ville sette verdensrekord i plomming før jeg dro nordover på ferie. Nå skal det hermetiseres og syltes til den store plommemedaljen. For finnes det noe bedre enn hjemmelagde hermetiserte plommer på deilig vaniljeis? Jeg kommer ikke på noe i øyeblikket.

Jeg går forbi mange hytter, oppover Plommeveien faktisk, og ser at der henger plommene og ser ikke helt modne ut enda. Jippi tenker jeg og speeder på oppover bakken. Her skal det ikke bli mye tungsinn utover vinteren med alle de plommene i boksen sin!

Men så..hva er dette? Treet er tomt. Hva i huleste er dette? Har noen vært her og stjålet alle plommene mine? Har den gærne niesen til han som eide hytta før meg vært og tatt alle sammen? Har hun gjort seg til en simpel plommetyv rett og slett? Dette må rapporteres til styre og stell, det finnes sikkert en egen komite for stjålen frukt her i kolonihagen.

Så ser jeg det, jeg ser plommegrøten som ligger på bakken. Der ligger de, alle som en. Dvs en henger igjen på treet. EN eneste en som er spiselig! Hva er dette for et luretre? Jeg må dobbeltsjekke. Det kan ikke være sant at det bare er en igjen? Jo faktisk. En liten plomme har treet spart til meg. For liksom å fortelle meg, at nå kan du bare ha det så godt, når du driver å flakser rundt oppe i nord og plukker kantareller.. da går naturen sin gang her. Dette bør du huske på til neste år.

Mot tungsinn
prøv plommer.

Særlig. Frekke treet. En plomme. Hvordan skal det gå denne vinteren da da?

foto: flickr

3 kommentarer:

Neglecta sa...

Hva med å robbe et av de andre plommetrærne i Plommeveien? Etter mørkets frembrudd. =o) Nei, hvordan skal det gå i vinter... Triste greier altså.

AstridVU sa...

Frekke, frekke treet. Et forslag må være å komme hit, plukke ned mine plommer og lære meg sylting i samme slengen. Har allerede plukket et lite spann og forsøkte å lage plommesyltetøy, men det ble visst plommesaus. Sikkert godt på is :) Forresten - når vinteren kommer med sitt tungsinn, kom hit og spis is med plommesaus på!

Kort og Søm sa...

Triste greier da.. :o)
Blir ikke mye plommesyltetøy av en plomme..."ler"..
Ha en fin dag, og husk å være hjemme neste år når plommene er modne da!!
Fredrikke :o)