onsdag 26. mai 2010

FRED PÅ JORD OG SÅNN

Samtale mellom mor og sønn ved frokosten en vanlig dag i mai, 2010. Lillesønn hører på radioen der jente svarer "fred på jord" når noen spør hva hun ønsker seg mest av alt.

- Hæ? Hva sa hun nå? Sa hun at hun ønsket seg fred?
- Ja? Er så rart da? Jeg synes det er ganske fint å ønske fred på jorden jeg. Gjør ikke du det også da?
- Joda, jeg ønsker fred i landet vi bor i såklart, men det er helt umulig å få fred i resten av verden samtidig. Det kan vi bare glemme.
- Det er kanskje umulig, men det er da ikke noe problem å ønske seg umulige ting? Det gjør jo du hele tiden! Fred på jord er jo noe alle ønsker seg! Gjør ikke du??????
- Vet ikke helt jeg....

Mor innrømmer at hun ble stum. Hun aner konturene av en liten glipp av ett eller anna slag her. Av et viktig slag. Min egen snusefine, bittelille søte.. ønsker seg altså ikke fred på jord. Drømmer han enda om å bli leiesoldat, mon tro? Hva kan/skal/bør en peace and love mor gjøre med sånt noe?

foto: weheartit




4 kommentarer:

Inger Johanne sa...

Haha...jammen får ungar sagt mykje rart! Eg trur nok du kan slappe av - før eller seinare kjem han til å vere enig med deg!

Herlege innlegg du skriv - eg humrar og ler av kvart innlegg:-)

Ha ein fin kveld!

Kardemomme sa...

God morgen May :))Du er så flink til å formidle at jeg levende ser dere for meg der ved bordet. Disse gullkornene fra de små er så herlige! Angående boken fra Rosendal så sier jeg meg helt enig i alt du skrev hos meg i går.
Jeg elsker å lese om hvordan de gjør istand og forbereder hagesesongen på Rosendal. Og om reisene de foretar til forskjellige storbyer før jul hvor de kjøper spennende krydder og nye melsorter. Den boken er virkelig en reise i seg selv. En kulinarisk reise. For ikke å snakke om diktene og anekdotene. Fotografiene..ja alt! Moro at du også har den! Jeg kjøpte min da den var helt ny. Tror det må ha vært skutten av 80-tallet og den begynner å bli virkelig sliten, men det betyr bare at det er en høyt elsket bok :)
Ha en fin dag! Klem fra Kardemomme :))

Caroline Meier sa...

Mannen min har fått seg jobb på en Ark Bokhandel. I dag besøkte jeg ham. Alle de fine bøkene. Fine cover med morsom typografi. Jeg kjente på lukten av ny bok. Den er deilig.....

Og der der der....så jeg din nye sybok...SikkSakk. Jeg fikk pulsen i øret og begynte å hoppe. Jeg skrek i butikken:

- Denne boken må dere ha langt frem. Denne boken er jo skrevet av bloggvenninna...Dere må da ikke la den stå her blant husflid. Kan vi ikke bare flytte den til den der topplista?

Jeg forsto plutselig at jeg hadde skreket med skingrende stemme. At ikke bare sto mannen min og måpte. Men folk hadde stoppet opp og så på meg...Som om jeg hadde rømt fra et sted med fine trøyer med mange remmer...

Nu vel...jeg ble så glad. Jeg kan ikke sy. Men jeg kjøpte boka di! Og jeg skal fortelle om den til alle........!!!!

Den var nydelig...og jeg kommer aldri til å sy noe som helst...Men den var så fin i hylla mi...

h/saltaste bönan sa...

Jag fick din bok (Sikksakk) i present häromdagen. Kanonfin och otroligt inspirerande!