onsdag 18. juni 2008

SKROVA

Har nettopp kommet hjem etter 5 dager på Skrova hos Terje og Tori på Fotobrygga på Skrova.
Heidi, som jeg deler kontor og studio med, åpnet årets sommerutstilling der oppe. Jeg var med som selskapsdame og naturfotografknipser. Skrova er en fantastisk nydelig liten øy ved Lofoten, og her ligger Fotobrygga som huser mangt og meget. Som navnet sier drives det med foto her, det arrangeres faktisk kjempebra workshops med dyktige fotografer som underviser. Så liker du å fotografere og har lyst på en tur nordover i vårt fantastiske land, sjekk ut hva Fotobrygga kan by på. Ellers så er det en veldig hyggelig cafe i første etasje, her kan du stikke innom for en øl og hvalbiff eller en annen god middag. Det er også muligheter for å leie rom her. Jeg, som den nordlandsfanen jeg er, kan på det sterkeste anbefale en tur til Skrova og et opphold på fotobrygga. En perle i nord.

Heidi Wexelsen Goksøyr og meg selv i egen person,  tyvåpner utstilling hennes med et glass musserende. (Jeg er for anledningen kledd i mine nye sandaler.) Utstillingen heter "Himmelrom", og det var stinn brakke under åpningen. Lokalbefolkningen stiller opp som bare det på alle åpninger her, så en stor del av øyas mellom 2 og 300 innbyggere var innom. Er du i området rundt Svolvær i sommer med båt, så ta turen innom og sjekk årets sommerutstilling.


Som de vikingkvinnene vi er måtte vi selvsagt bade på denne nordhavsøya. Varmt var det ikke, men vi var enige i at det var veldig veldig forfriskande. Strålende fornøyde stod vi der og soltørket oss og tok inn den vakre utsikten. Plutselig så vi noe tuske rundt nede i tangen, og det er helt  sant: En breiflabb hadde svømt litt for langt inn på grunna, og baska rundt der for å komme seg ut igjen. Vi ble ikke helt enige om den så syk ut, og svømte i halvsvima, eller om den så ganske sprek og elegant ut. Men vi var helt enig i at det hadde ikke vært spesielt hyggelig å få foten sin inn i munnen på den, uansett syk eller sprek.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Så nydelig natur! Og brrr..det ser kaldt ut.