mandag 23. juni 2008

REKORDSTRIKKERNina må være den jeg vet om som har strikket flest mulige plagg fra boken. (Jeg hørte riktignok rykter om en dame i Ørsta som hadde strikket hele boken, men hun dukket aldri opp på strikkecafeen der.)

Hennes redebyggerinnstikter har gitt seg utslag i en stor stor produksjon, ikke bare til hennes egen lille baby, men også til omgivelsenes avkom. Jeg er virkelig imponert! Jeg strikket ikke i nærheten like mye da jeg bygget rede. Kanskje litt  i nærheten da jeg laget selve boken? Her er noe smakebiter av det hun har laget, og helt riktig gjettet: Hun fikk en liten jente!:-)

Gå inn på bloggen hennes og les om de forskjellige garntypene hun har brukt. Garnet som hun har strikket bodyen i, har jeg aldri hørt om før, en blanding av bambus og soya. Høres spennende ut. 

Når det gjelder Fuglemammas omslagsbody så må jeg si en liten ting. Og det er det,  at det er ikke helt innlysende enkelt forklart i boken hvor man skal måle fra  når man skal måle lengden på selve kroppen på bodyen. Mange måler fra oppleggskanten nederst i skrittet, og får da en bitteliten body. Den ser forsåvidt proporsjonalt riktig ut siden ribbestrikken trekker seg godt sammen. MEN: Man skal altså måle fra siste økning i klaffen. Da har man en body man kan bruke litt lengre enn de 3 første ukene. :-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Artig å se så mange fine bilder av plaggene fra boka:-)Hvordan går det med symaskinen da?

Kathrine sa...

Så mye fint ho har strikket.

ta en titt på bloggen min: www.2til3.blogspot.com, har blogget om myk start (på dansk) å om noen av de tingene jeg har strikket.

jeg synes boka di er utrolig fin, å har strikket masse fra den da jeg gikk gravid. Nå har den første tiden med lille Elias gått og jeg begynner igjen at finne litt tid til at strikke, men jeg står i laaaaang kø til boka på biblioteket, da jeg (desværre) har fortalt alle i barselsgruppa om den...

Vil glæde meg til sy-boken.... så spennende. Savner en bok med enkle opskrifter.

Stines strikkeblogg sa...

Det er mangen fine palgg fra denne boka! Har planer om å bli ein "rekordstrikker" eg og (Sjølv om bamsene, ammeinnlegget og topp til mor sannsynlegvis kjem til å bli "gløymd"), og eg synest eg er kommet godt i gang! Oppskriftene fra boka er både fine og enkle, og hovedmålet er å strikke mykeste jakke i cashmere. Siden garnet er litt dyrt har eg valgt å vente litt med den :)

Mykstart sa...

Stine: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding på Myk Start. Jeg skjønner godt at du vil strikke jakken i cashmeregarn! Den er helt fantastisk myk! Men den blir også superfin i silkealpakkagarnet fra Du Store Alpakka. Lykke til! :-) Send gjerne bilde av ferdig resultat!