torsdag 3. desember 2009

ADVENTSKALENDERTID

Smurfene har vært litt uheldig med valg av far når det gjelder jul og adventstid. Han er rett og slett motstander av alt som har med jul og advent å gjøre. Virkelig.


I fjor spurte en kompis av Storesmurfen hva han hadde fått i kaldenderen den dagen. Storesmurfen svarte:
" Vi har ikke adventskalender, vi har aldri hatt adventskalender og vi kommer aldri til å få adventskalender!"


Han hadde innfunnet seg med sin skjebne, hvor grusom den enn var. Smurfepappaen fikk faktisk littegranne vondt i hjertet sitt da han hørte sin eldste sønn fremlegge sannheten på denne enkle måten. Og han lurte på om han hadde vært bittelittegranne for streng.


I dag ble det av en eller ann grunn kjøpt inn en kalender med små sjokoladebiter i.  Av den samme julehatende pappaen. Nå står hverken jula eller verden til påske sier Smurfemammaen, og håper at denne kalenderen ikke ender som en viss annen kalender hun har hørt om. Den ble nemlig plyndret for hver eneste lille sjokoladebit av en pappa som hadde vært på julebord tidlig i desember.... som ble så veldig sugen på noe søtt da han kom hjem. Skulle likt å sett ansiktet både til pappaen og til barna dagen derpå...


Men Smurfene har fått adventskalender! Tralalalaaaa!!


Se Carolines fantastiske blogg og adventsinnlegg:  Hallo, mitt navn er Caroline og jeg er verdens kjipeste mamma

3 kommentarer:

Siw sa...

Elsker det! Både at de har fått kalender - og historien om den kalenderplyndrende pappaen! :)Heia på smurfene! Smask! klem på deg :)

Elin Osa Søreng sa...

Se det- en "Myk start" på jula også ;o) Adventskalender er jo koselig, men jeg tenker at det er vanskelig nok å kjøpe julegaver til barn- de har jo stort sett to sett av alt.. Og så kommer disse gavene i tillegg... Uhu! sier jeg bare. Lenge leve fantasien!! Da er det flott med sjokoladekalender- så sant man ikke har en komme-hjem-fra-julebord-pappa da.
G€od førjulstid til deg og dine- og gode sjokodager til smurfene ;o)

Mykstart sa...

Embla: :-) De er storfornøyde. Og overrasket. Sjokolade HVER dag?

Elin: Man vet aldri hva julebordspappaer kan finne på.. Disse gavekalenderene er noe herk. Snakk om å pålegge seg selv strafferunder. Og så klager de på ekstra juletidsklemme i desember... jaja..