mandag 30. november 2009

GI BLOD!


Jeg utfordrer og oppfordrer deg herved til å bli blodgiver! 

I morgen skriver vi 1. desember, og vi skal snart løpe rundt som forvirra veggelus med hjertet i halsen for å finne mer eller mindre meningsfulle gaver til mennesker vi er mer eller mindre glad i. Noen av oss er enige om at det går litt over stokk og stein innimellom, og at vi kanskje burde roe ned kjøpefesten en smule, og finne andre meningsfulle gavealternativer.


I den anledning og etter inspirasjon fra den alltid engasjerte Gunnhild, vil jeg nå slå et slag for å få flere til å bli blodgivere.

"Blodbankene mangler givere. Situasjonen er så alvorlig at pasienter i enkelte tilfeller ikke blir operert." Melder Tv2 nyhetene.


En kreftpasient trenger blodoverføring for å få styrke og for å holde ut dagen. Kanskje kommer du, jeg eller noen vi elsker i den situasjonen en gang, der vi trenger litervis av blod for å overleve? Da er det fint at noen har gitt før oss. Snakk om meningsfull gave!


Jeg har trosset min lette sprøytefobi, og har registrert meg som blodgiver  på Ullevål, pga Gunnhild sitt innlegg. Jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme! Tanken på å ende opp som eier av et nytt  Mummikrus er da slettes ikke så verst? Og hva med en aldri så liten, kledelig glorie i mørketida? Selv om man slettes ikke burde tenke slik... men glorie, Mummikrus og høye kneløft pga meningsfull handling høres ut som en uovertruffen kombinasjon, eller hva?


La oss i denne søte førjulstid lage en stafett med blogginnlegg om å verve flere blodgivere, gjør det du også og send den videre til andre bloggere. Jeg utfordrer spesielt Alt godt, Fru Storlien og Mammadamen til å blogge om blodgiversaken og til å sende oppfordringen videre. 


( ps. Det er strenge regler for å gi blod, ikke alle kan eller får lov, men ta å sjekk.)

foto: weheartit

11 kommentarer:

gunnhild sa...

Åh - æ blir så vældi begeistra :)

Mammadamen sa...

Bra initiativ! Jeg er med:-)

mykstart sa...

Gunnhild: Æ Å!

Mammadamen: Jippi!

fru Storlien sa...

jeg meldte meg nå, etter din oppfordring. Innlegg kommer straksens, med en innstendig appell om å gi!

Alt godt sa...

Eg gir blod, og lovar å blogge om det!

Mykstart sa...

Fru Storlien, Alt Godt: Fantastisk! Topp!

fru Storlien sa...

Har time på mandag, og innlegg på bloggen.

Virrvarr sa...

Sånn! Da har jeg blogget om blodbanken og forsøkt å gjøre mitt, selv om jeg ikke får være blodgiver!

La oss satse på masse nye blodgivere frem mot jul - the bloggers united will never be defeated osv :D

mykstart sa...

Fru Storlien: Her går det unna i svingen! Jeg har ikke hørt noe fra Ullevål enda.

Virrvarr: Toppers! Vi satser på mange blodgivere frem mot jul! Yeah!

Anne sa...

Så bra! Sjølv blei eg vraka ein gong i tida, eg og ein cøliakiar (heiter det det?) troppa friskt opp, begge klare for samfunnsinnsats. Men akk... Lykke til med bloggfeber om emnet!

Sally sa...

God ide! Idealistiske gaver liker vi :) hehe...