onsdag 16. desember 2009

TRUSEINNLEGG I TEKOPPEN

Nå synes jeg at Kaffebrenneriet og andre kule kaffebarer som hiver seg på enhver ny trend må tenke seg litt om. Alt nytt er slettes ikke godt nytt. For eksempel er de nye teposeanordningene de har begynt å bruke lite hensiktsmessige og dessuten en estetisk katastofe. For hva ligner denne nyvinningen på? Intet mindre enn et truseinnlegg. Truseinnlegg i seg selv vil jeg si er en fin og praktisk oppfinnelse til bruk der det er tenkt. Og det er ikke i min tekopp!


Det ser bare så utrolig lite lekkert ut, der det henger over kanten på koppen og slanger seg. Etter noen sekunder begynner teen å trekke ut i vannet, og teen begynner å trekke oppover herligheten over kanten. Det blir vått og klissete. Dette blir litt for mye for meg rett og slett. 

Forrige dagen på mitt lokale Kaffebrenneri satt jeg ved siden to damer som var i tett og fortrolig samtale. Tekoppen var plassert på kanten av bordet for å godgjøre seg. Damene var for opptatt av hverandre til å se at noe i koppen levde sitt eget liv. Truseteinnlegget hang som vanlig over kanten på koppen, men denne gangen ikke ned på tefatet.. men ut i det fri. Teen trakk etterhvert oppover i innlegget.. og begynte etterhvert å dryppe. Ned i den ene damens veske.


Noen måtte jo ta affære før hele tekoppen var blitt sugd opp av innlegget og deretter fraktet ned i damevesken. Denne noen var meg. Unnskyld.. men tr..teposen din drypper ned i vesken her.. og det var kanskje ikke helt meningen? Damen gjorde et mildt anskrik, løftet innlegget ut av posen, og la det på kanten av tefatet. Vesken var reddet. Og mesteparten av teen var fremdeles igjen i koppen.


Men tenk tanken videre.. et sammenkrøllet tefarget truseinnlegg på tefatet ved siden av koppen din.. gjør det teopplevelsen magisk for deg? Helt klart ikke for meg. 


Hva var egentlig galt med tePOSEN? Den helt vanlige teposen med tråd og en liten papirlapp i enden? Kan noen fortelle meg det? Jeg vil ha den tilbake! Før det drikker jeg heller koffeinfri latte. 

15 kommentarer:

mali-mo sa...

Jeg må jammen meg begynne å gå på fancysmancy kaffebarer, for dette har jeg ikke fått med meg. Nå drikke rjo ikke jeg te da, men man kan jo kikke på andres ;) Hørtes utrolig lite delikat ut. Absolutt ikke noe som er egnet til å få meg til å vende om fra kaffe nei ;)

majamalie sa...

Hehe, usj, så ekkelt. De har jeg ikke fått med meg enda, heldigvis.

AstridVU sa...

Dette ser jeg levende for meg! Og antakelig på et mye mer ekte vis nå etter at jeg har vært så heldig å få hilst på deg :) Tror jeg må begynne å dra på noen av disse twitter/bloggtreffene jeg...

Truesinnlegg vs tepose er en ting, men hvorfor ikke bruke teklype? Verdens mest fantastiske ting, synes nå jeg - og atpåtil miljøvennlig!

God onsdag!

Gunnhild Corwin sa...

Te kommer aldri til å bli som før. Drittkjerring! Måtte du fortelle dette?
... jeg har forresten en vits om en tepose - med enda verre assosiasjoner ;)
Jeg tror jeg går og lager meg en kopp kaffe.

Mykstart sa...

Malo-mo: Veldig hyggelig å gå på kaffebar, de fancy også. Selv om ikke alt d fancye er lite lekkert.

Nexi: :-) Kanskje ikke alle har disse? Det er jo i såfall en lykke.

AstridVU: Takk for sist ja! Jeg har aldri vært på twitter eller bloggtreff. Kanksje vi skal gå sammen over jul?

Gunnhil: Tviler ikke et sekund på at du kan en vits med enda verre assosiasjoner. Kom så med den! :-)
Om du synes den passer på min myke blogg...

gunnhild sa...

Jeg tror jeg sparer den. Den passer nok bedre veldig sent på et julebord, enn i teselskap :)

Siw sa...

Hehehe, jeg er tilbøyelig til å være enig - de er litt uforståelige for min del... èn ting er at det er te i løsvekt som trekkes i disse posene. Men hva skjedde med teKLYPENE??? Hvorfor sluttet kafèene å bruke disse? De kan jo brukes om igjen etter en vask! DET syntes jeg er et mysterium! ;) Godt du tar dette opp ..... ;)) Klem på deg! Ser deg snart, og gleder meg! :)

Strikkelaura sa...

Jeg er stor fan av disse filterene. For er du en ekte te-fan, så ser du at teen "levere". I teklype får ikke teen nok plass til å utvide seg, derfor har de kommet med disse filterene. MAO. de er hel geniale, teen fåe utviklet seg nok og smaken kommer til sin rette.

Hvem drikker teposer? Jeg hadde blir riktig så fornærmet av å måtte betale for tepose te på kafe.

Mykstart sa...

Embla: Jeg gleder meg også! Jeg heier også på teklyper!

Strikkelaura: Det er meget mulig at teen levere bra i disse posene. Men det holder ikke for meg! Designen må også levere, og det gjør det ikke når teen trekker oppover i hele stasen for så å dryppe den opp i damevesken på gulvet. I en teklype som er stor nok og som ikke fylles helt opp, er ikke det noe problem. Eller er det fortsatt for lite plass? Jeg er ingen teekspert, bare en ivrig synser.:-)

Jeg vet at tepose er lavstatus te.. men i forhold til truseinnlegget er selve prinsippet med en tråd i enden i stedet for metervis med tekstillignende materiale en bedre ide. Da holder teen seg i det minste oppi koppen.

Så om de hadde behold prinsippet.. tekstillignende materiale som fylles, lar teen få nok plass til å levere og utvide seg.. men at det ikke lignet på et truseinnlegg.. da hadde jeg vært fornøyd. Inntil dess skal jeg fortsette å kommentere truseinnlegget til enhver barista jeg møter! :-D

Elin Osa Søreng sa...

Hm, jeg er visst ei skikkelig bygdejente- for dette var nytt for meg! Heldigvis?! Eller, nå blei jeg jo supernysgjerrig- så jeg burde kanskje innta en kaffebar i nærmeste framtid- og ikke bare den lokale kafèen?...
Det enkle er ofte det beste har jeg hørt... Det stemmer kanskje det da?!

fru Storlien sa...

Jeg må visst på nærmeste Kaffebrenneri fort som svint, for dette vil jeg se!

Anonym sa...

hehe, jeg er enig at det er litt ulekkert med tetruseinnleggene. bra navn :D men som Strikkelaura sier: de har sin funksjon. Et sted jeg var hadde de spiddet posene med en liten trepinne som hviler på kanten, Det så litt bedre ut...

gunnhild sa...

Nå burde jeg sikkert ha kommet med vitsen min om teposen. Men jeg lar den ligge, og benytter heller anledningen til å ønske deg God Jul, og Godt Nytt År. Du er jo liksom litt "bloggjordmor" for meg :) Tusen takk for all teknisk hjelp.

Mykstart sa...

Elin og Fru Storlien: :-) Jeg har jo en riktig så god fantasi, men i denne saken her, er det ikke bare jeg som har reagert på nevnte tedings.

Slikejenter: Høres straks en del bedre ut med spidda teposedings.. det er det der med den henginga utover kante.... Jeg var inne hos deg en tur.. klarte ikke legge igjen kommentar hos deg.. men jeg ble så inspirert av julevideoen..at jeg nesten sporenstreks legger den ut her også.

gunnhild: Sikkert like greitt at du ikke kommer med den vitsen! Bloggjordmor er fint å være! Takk for alle hyggelige kommentarer!

gneis sa...

Derfor drikker jeg kaffe....!