søndag 14. februar 2010

HVA SKAL HAN BLI?

Lillesmurfen lurer stadig på hva han skal bli når han blir stor. Redningsmann har lenge vært øverst på ønskelisten. Nå er han ikke helt sikker lengre. Nå snuser han litt på leiesoldat...

Spør man i påtatt uvitenhet om hva en leiesoldat er, så er det altså en soldat man kan leie ved behov, hverken mer eller mindre. Trenger man en soldat, så leier man en. Basta. Skulle vel ikke være så vanskelig å forstå? Leie-soldat.

Han vet også en ting han ikke skal bli:

Leiemorder. Leie-morder. 

Som er en morder man kan leie ved behov. Selvsagt. Som er noe helt annet enn en leiesoldat. Kan ikke sammenlignes.

Så vet man det.

Som mor er jeg relativt glad for at leiemorderyrket er luket vekk fra min lille blomsts liste over mulige fremtidige karriereveier. Og nei, jeg tar ikke bølgen for leiesoldat. Om du lurer.

Jeg prøver å indoktrinere han med ballettdanser og poet. Det går enda ikke så bra.

(Storesmurfen mener det i mange tilfeller er vanskelig å skille leiesoldatyrket fra leiemorderyrket. Lillesmurfen er vilt uening, og mener at her må man holde skeien i rett hånd.)

10 kommentarer:

Hyttehuset sa...

Ja, det er saktens ikkje greitt å vite kva ein skal bli i desse tider. Det kan jo sjå ut til at jobbutsiktene iallefall kan vere gode i leiesoldatyrket. Det kan du jo trøste deg med.

Hos meg vil jentene jobbe i barnehage og leike heile dagen. Eg veit ikkje eg... ;-)

Lene sa...

hihihi... så søt han er ♥

Jeg vet jammen ikke helt hva jeg skal bli jeg heller. Kanskje jeg skal plukke opp noen ideer her...

Lene

Tante Mimmi sa...

he,he!
Me er heldige som blir servert slike gode historiar i ny og ne!
og du er utruleg god på å formidle dei!:)
No er eg så spent på denne fødselen din att eg måtte legge deg til i lista mi- kan jo ikkje gå glipp av forløysinga!
Helsing ein annan vestlending

Mykstart sa...

Hyttehuset: Her varierer det fra time til time. Venter i spenning på neste ønske.

Lene: Noen ganger lurer jeg litt selv også. Om jeg har blitt voksen, og om jeg i det hele tatt har blitt noe.

Tante Mimmi: Takk for komplement! Du kjem til å bli lagt opp i lista på nye-bloggen. Du driv jo i gjenbruksfaget du også. Tips gjerne om du veit om andre norske som utanlandske som driv med gjenbruksting.

Siw sa...

Hehehehee - heldigvis har han litt tid på seg til å finne ut av det! ;)Jeg ønsker de begge lykke til, jeg kan bevitne hvor veldig vanskelig det kan være ..! .. å finne ut hva man skal bli når man blir stor! Takk for smil :)

Camulen sa...

Jeg vil bare si at jeg er stor fan av Myk Start-boka di! Har strikket flere ting derfra, og det siste jeg ble ferdig med ser du i denne linken: http://camulen.blogspot.com/2010/02/strikkebukse-fra-myk-start.html

Lykke til med de nye prosjektene dine!

Kardemomme sa...

Hei du :))Nå fikk jeg meg en god latter her. Og nikker gjenkjennende til alle ønskene om yrke som til enhver tid triller ut av minstemann/kvinnen.
Hun har ikke nevnt leiesoldat ennå heldigvis men man vet aldri.
Prinsesse var et godt tips en gang i tiden men jeg tror hun har kommet seg ut av den fasen nå hihi!! Men det finnes kanskje en mellomting mellom prinsesse og leiesoldat?
Ha en fortsatt fin kveld! Hilsen Kardemomme :))

fivrelden sa...

Så skjønn:) Det er jammen ikke greit å finne sin vei, nei.

På en prikk sa...

jeg flirer her jeg sitter..
kom innm bloggen her for første gang idag etter en link hos ifraLahell. jeg jobber med å utvide strikkerepertoaret mitt, og nå også syrepertoaret (har fått sykurs i bursdagsgave sammen med to venninner..noe jeg ble veldig glad for), har gått igang med et selekjoleprosjekt i supre farger. har akkurat bestilt en bok om sy til barn, men vil gjerne sjekke ut boka/bøkene dine og :)

Mammadamen sa...

Hei May, gratulerer med ferdiggjøring! Og takk for hyggelig lykkekommentar! Jeg tenker nok at du er en dame som er flink til å skape mye lykke i hverdagen din, men her kommer et lite lykketips (som lovet).

Lykketips 3: Klatre opp på en høyde, gjerne et tak, kikk deg rundt og tenk på at du har skrevet enda en bok, og kjenn hvor høy du er! Hurra!