onsdag 7. mai 2008

DJEVELLUEVARIANT


Djevelluevarianten jeg valgte å ha med i boken er strikket fra pannen og opp. Valgt fordi det finnes mange mange oppskrifter på den som man strikker på tvers. Og den er kanskje mest vanlig?  Da ender man opp med en søm fra nakken til toppen av hodet, og noen små sømmer på toppen.

Hviken som er enklest,  penest og best er en smaksak som alltid. Men den glattstrikkete varianten i boken blir veldig fin i passformen med måten den er felt på på toppen. 

Her er link til en som ligger på Garnstudio sine sider, strikket i alpakka. God og varm spesielt for vinterbabyer. Skal den være til sommerbaby anbefales et tynnere garn, siden alpakka er mye varmere enn saueull. Nøstebarn og Bånsull sitt Silke/Merinoull garn er mitt favorittsommerdjevelluegarn.

TIPS! Når du skal strikke snorer til luen, plukk opp de 4 maskene direkte i spissen der de skal være. Så slipper du å sy dem på og feste trådene..slipper å klure med å få det fint, samt lure på om de nå sitter ordentlig fast. Det blir rett og slett mye finere. 

Ellers er Garnstudio sine sider verdt å legge i favorittmappen, det finnes tusenvis av oppskrifter der du kan laste ned gratis. Til alle aldre og størrelser, store og små ting, enkle og kompliserte. Hipp hurra! Slikt liker vi! 

1 kommentarer:

Agneta sa...

Vedr Garnstudio, de har også en hekleskole som jeg brukte for å lære meg å hekle. Good good!