tirsdag 8. juni 2010

OM Å SI JA!

Noen ganger ramler det ned utfordringer i fanget til en som fra det store intet. Uten forvarsel står man der med noen rystende spennende gavepakker av muligheter og skal takke ja eller nei. Jeg har bestemt meg for at jeg skal takke et rungende ja til flest mulig av slike sjanser. Fordi jeg trenger det, trenger å strekke meg og trenger å bevege meg utenfor min egen komfortsone. Og fordi det er knakande kjekt å gjøre ting man aldri før har gjort.

Forrige uke fikk jeg disse to:
1."Hei vil du lese en tekst på Litteraturhuset for meg? Det er en debutant, og teksten passer såå bra til deg. Nynorsk, tror dialekten til forfatteren er klin lik din"

2. "Hei, jeg har fått en herlig visjon og du er en del av den!" Tekstmeldingen piper inn på telefonen min kl 07.30 en morgen fra en venninne. Et par timer senere ringer telefonen: "Nå skal du høre her: Jeg ser for meg et bilde på Verdens Ende, i kveldslyset, du og en mann. Nakne."

Jeg takket selvfølgelig ja til begge. En av dem på direkten, den andre krevde noe betenknigstid. Du kan jo gjette hvem som var hvem? Opplesingen gikk fint, den ble unnagjort på fredag. Teksten var nydelig, og jeg trykket den umiddelbart til mitt bryst. Neste uke kan du finne meg i Evas drakt på Verdens Ende om du skulle slumse til å gå en sen kveldstur. Jeg sier ikke når.

Hva sier du når skummeltfine ting ramler ned i fanget på deg?

foto: weheartit

15 kommentarer:

Inger Johanne sa...

Å - det er ein øvingssak det der, trur eg! Eg er blitt mykje flinkare til å kaste meg uti ting no, enn før. Er heilt enig i at det er bra å bevege seg utanfor komfortsona si, iallefall innimellom..;-)

Siw sa...

Jeg tror jeg vil si ja .. slike muligheter har ikke hatt for vane å råke meg i tide og utide, enda - men skulle det skje, tror jeg svaret mitt blir ja :)

Mette sa...

Strålande! Bra du sa ja til båe to. For ei flott tekstmelding å få.

underveis sa...

Så spennende!
Da må en jo bare si ja.

(Til den siste utfordringen må jeg jo si at det ville jo vært avhengig av hvem som spurte....)

Vi skal jo få vokse og utvikle oss, ikke bare gjøre det vi gjorde i går og det vi allerede har satt av tid til og automatisert i livet. Vi får nok vasket nok tøy allikevel....

Tante Mimmi sa...

Fantastisk!

Og tankevekkande!

Skal grunne på dette i heile dag!


Takk!

gunnhild sa...

Det er satt opp ekstrabusser til Verdens Ende i neste uke har jeg hørt :)
Og ja, ingenting er så spennende som å slippe tøylene og la det stå til. Det er utrolig hvor man kan ende når man beveger seg utenfor komfortsonen.
Nå vet vi hvem Eva er, men hva med Adam? Har du lagt inn noen preferanser?

Mykstart sa...

IJ:Det er helt klart en øvingssak ja. Ofte svarer vi nei på autopilot, og kanskje angrer vi litt i etterkant?

Embla: Noen ganger tenker vi vel ikke over hva vi går glipp av før vi svarer nei? Og får kanskje aldri vite det heller?

Mette: Ja det var ei fantastisk melding å få. Hadde jo aldri tippa at det var nokke slik tho hadde i tankane. :-)

Underveis: Blir jo ganske svett i hendene av slikt. Bare til å kaste seg i det. Sa hun så kjekt og greitt. Kremt.

Tante Mimmi: Så fint at det setter tankane i sving! Fortell meg om det blir nokken fleir ja utav det.

Gunnhild: Ekstrabusser? Da tar vi kurs i aktfotografering med det samme. For heile gjengen. Fillene av. Jeg fikk servert Adam, og han ble godkjent. ;-)

Sif sa...

Jeg satt nettopp her og grublet over en mulighet som har dukket opp, og tenkte at det hadde vært fint å få et tegn... så klikket jeg innom Google Reader, og der var posten din. Og jeg tror ikke på tilfeldigheter... :)

Solgunn sa...

Tenk å få sånne tekstmeldinger. Jeg hadde sagt ja til begge :-), og nå venter jeg bare på at spennende tilbud skal strømme over meg.

Noen ganger når skummelfine ting ramler ned i hodet på meg har jeg sagt nei - og jeg har angret så gruelig. Derfor er svaret fra meg alltid ja, hvis det ikke er farlig da - fallskjermhopping, nei takk!

Mykstart sa...

Sif: Jøss så utrolig kult! Sa du ja, eller?

Solgunn: Det er jo det som ofte skjer ja, at man angrer. Men ikke lengre nå! :-)

Sif sa...

Vel, jeg har ikke helt bestemt meg enda - det er mye penger involvert - men jeg ser ingen grunn til å ikke ta sjanser når de byr seg :)

Villblomsten sa...

Synes du var tøff som sa ja til begge deler :-)

Sylvia sa...

Kjempebra å stille opp sånn!!! Vi skulle vært flere som gjør som deg, si JA. Det er jo gøy med utfordringer, og gjøre noe men tror men ikke kan, eller tør.....you name it!!
Så har jeg fått en ny ladning av dine to bøker i butikken, og coveret på SikkSakk er bare såååå nydelig!
Lykke til med oppussing av hus!

Inger Johanne sa...

Det ligg ein pris til deg inne hjå meg! For ein humoristisk, leken og fin blogg!

God kveld til deg!

Frøken Milla sa...

Jeg sier som regel et rungende ja. Også ombestemmer jeg meg, før jeg ombestemmer jeg meg enda en gang. Nå trener jeg mest på å ikke ombestemme meg ;)