fredag 27. september 2013

DE UTENLANDSKE VARIANTENE.

Klart det er stas når det store utland velger å gi ut bøkene man har jobbet og slitt med i evigheter. Stor stas er det faktisk! Og slik som dette så de altså ut da de stod i butikkhyllene der ute i verden. Frankrike valgte å lage en kollasj på forsiden, og plukket ut helt andre bilder enn det som var på den norske utgaven. Innsiden ble stort sett beholdt uforandret.
Sikksakk på finsk ble til Sikksakkia. Fint ord! Det er vel også det eneste ordet som er gjenkjennelig fra norsk. I Danmark ble Myk start til Blød begyndelse. Islendingene valgte som de franske en egen forside med et helt annet bilde. 

Å se teksten sin gjengitt på et helt annet språk er ganske fascinerende, fex oversettelsen av titlene på de forskjellige prosjektene. 

Det blir spennende å se om noen andre land der ute i verden tenner på vår skandinaviske julebok God Jul når den tid kommer...


søndag 22. september 2013

SNIKTITT I JULEBOKA.


I år gleder jeg meg ekstra til førulstida kjenner jeg. Nesten som et barn igjen! Det er selvfølgelig fordi 
Heidi og jeg har brukt store deler av det siste året på å lage julebok. Det vil komme noen drypp fra boka på bloggen her fremover. 

Her er et av favorittbildene fra boka! Inspirert av den vakre filmen om Askepott som går hver julaftens morgen, vil du i boka finne mønster til prinsessekapper, ridderhetter og kjoler. 




onsdag 18. september 2013

NY BOK I TRYKKEN NÅ!


Det er muligens litt tidlig å ønske dere GOD JUL allerede nå, men jeg må nesten gjøre det alikevel! For nå har jeg vært med på å lage en ny bok. Sammen med Heidi Bjørnsdotter Thorvik har jeg laget en julebok vi håper mange vil like! 

Det er så utrolig spennende å gå og vente på at den skal komme tilbake fra trykkeriet sånn ca rundt den 15 oktober. Det er nesten ikke til å holde ut innimellom. Sommerfugler i magen og lyst til å hoppe og danse, helt sånn umotivert. For det dette har vært litt av en jobb. Seine kvelder og tidlige morgener. Latter og gråt. 

Har du lyst på en sniktitt, så klikk deg inn på Gyldendals nettsider og bla litt i boken vår HER!