torsdag 25. mars 2010

ENDELIG: SIKKSAKK!


Jeg kan herved, med glede og stolthet, presentere min nye baby, som etter et to års langt svangerskap i går dukket opp på forlaget i form av et stk prøveeksemplar! Den hadde klart seg helt fint i utlandet. Jeg har bare turt å bla fort og lett i den, men det jeg ser, er fint. Jeg er glad!

Direkte festlig synes jeg det er at sikksakk ligger på forsiden til bokklubben.no, under aktuelt, sammen med en viss herr Knausgård. På hobbylisten deres ligger den i øyeblikket som nr 1 på bestselgerlisten. (Men enda ikke på bestselgerlisten med Knausgård..) Dere kan klikke dere inn på boken, og bla litt i den også.

Jeg holder på med å lage ny sikksakkblogg nå, men det går litt trengt. Jeg driver og herjer rundt i html kodene, og ikke alt oppfører seg slik jeg ønsker. Det kommer til å bli en håndarbeidsblogg, er planen. Tenker vi starter opp med å gi bort noen bøker der inne. Så følg med! Det vil bli annonsert når tiden er inne! (Boken har jo enda ikke kommet på lager)

PS. Jeg drar bort i påsken, til et sted der det ikke er nettforbindelese. Så derfor blir det en bloggpause herfra til påsken er over. Ha en riktig så fortryllende ferie alle sammen. Gå mye på ski da, det skal jeg prøve å få til. Livet er slettes ikke så verst. 

søndag 21. mars 2010

MITT VAKRE BARN

En viktig del av det å være mamma, er å fortelle sine barn at de er vakre og at de er høyt elsket. Jeg synes ikke det er så viktig å fortelle at de har fine klær, men kjempeviktig å si at de er vakrest og best i hele verden. 

Mitt vakre barn, utbrøt jeg spontant idag, og det ene barnet svarte mumlemumlemumle. Jeg hverken hørte eller skjønte hva han sa. Unnskyld, hva sa du? spurte jeg.

Kremt... min vakre mamma.. mumle videre... svarte han og så på meg med et blikk som var blåere enn blått. 

Denne mammaen konstaterte med klump i halsen at også hun har godt av å høre at hun er vakker, en helt vanlig søndagskveld, seinvinters 2010.

onsdag 17. mars 2010

LYKKEKRONE

Vi er ute på tur, Lillesmurfen og jeg, og han finner et kronestykke på bakken. Kroner man finner sånn tilfeldigvis er selvfølgelig lykkekroner. Han har nå funnet Lykkekronen over alle lykkekroner. Den  tviholdes på i bukselommen, og det er helt umulig å leie hånd samtidig.

Vi skal til å gå over et fotgjengerfelt, og jeg prøver å lose han på rett spor: Vi skal gå i selve feltet, ikke ved siden av.

Slapp av mamma, jeg har jo funnet Lykekronen, sier han beroligende, den beskytter meg mot ALT! Jeg kan IKKE bli påkjørt nå! Sier min søte lille og vakler ikke en millimeter i troen. 

Skulle ønske jeg også fant en slik krone, og trodde like sterkt.

foto:weheartit

søndag 14. mars 2010

HVA SKAL HAN BLI? 2

I serien hva skal Lillesmurfen bli når han blir stor, snuser han i dag på yrket statsminister. Mor synes statsminister er et mye bedre alternativ enn leiesoldat. Storesmurfen mener at skal lillebror bli statsminister, så må han jammen henge i og høre mer på radio enn det han gjør nå. Man må faktisk kunne en god del ting for å bli statsminister, for eksempel navnet på hovedstedene i mange mange land. Det holder dessverre ikke med Norge og Danmark.







En statsminister bestemmer viktige ting, for eksempel at det ikke blir krig i verden. Det er faktisk noe av det aller viktigste noen kan besteme. Og Lillesmurfen skal bestemme hver dag at det ikke blir krig. I all evighet.


Mor sier amen.



STRIKKECAFE I PORSGRUNN 2


Strikkecafeen i hos Sylvi på Husfliden i Porsgrunn var kjempekjekk, mange hyggelige damer i den kjempefine butikken. Fotografen var så opptatt av å prate, at hun heelt glemte å fotografere. Så dette bildet har Sylvi tatt.

I april er det strikkecafe i Bergen, nærmere bestemt Åsane folkehøgskule som står på planen. Skal jammen bli fint å få puste inn litt vestlandsluft igjen.

tirsdag 9. mars 2010

STRIKKECAFE I PORSGRUNN


I morgen skal jeg sette meg på toget og suse ned til Porsgrunn, og snakke om strikking og sånn på Husfliden. Er du i nærheten, så er du hjertelig velkommen innom. Jeg skal også snakke om syboka, og vise en del av klærne derfra. Så nå er det vel jaggu på tide at jeg forteller dere litt om den også? Jeg lover, jeg lover. Veldig snart kommer det.

Det var Sylvi som er strikkecafekontakten min der nede. Og jammensanten viste det seg at hun også blogger. Jeg gleder meg!

Foto: May B Langhelle. 
Modell: Herman

onsdag 3. mars 2010

VED ANDRE ØYEKAST

Dag ut og dag inn går du de samme rutene. Igjen og igjen. En dag løfter du blikket. Ikke mye, kanskje bare litt. Du vet ikke helt hvorfor, men du gjør det. Så ser du, det du stadig har gått forbi. Dag ut og dag inn. Det som er der rett foran deg. Bildene. Annerledes i dag. Helt. Bilder på bilder. En helt vanlig tirsdag i februar på vei hjem. Løft blikket du også og se hva du finner langs din rute. På vei til eller fra

foto: May B Langhelle