søndag 29. juni 2008

LYKKEBODEN


Terje og Tori kjøpte seg like godt et hus til på Skrova, som ligger like bak Fotobrygga.
I underetasjen har de leid ut til to jenter som har åpnet "Lykkeboden foto & kjoler".
Det må da være fantastisk å ha  Lykkeboden som fundament i huset sitt! Og Foto & Kjoler er jo en uslåelig kombinasjon, like bra som "Øl & Tau" som holdt til her i gamle dager.
Slike skatter kommer man altså over når man minst venter det, en kul kjolebutikk på en forblåst øy i havgapet! SOm også selger fotografier. Gine har også nettbutikk, ta en tur innom å se på alle de spreke kreasjonene. Og prisen er jo råbillig, tatt i betrakning at dette tross alt er "Skrovamade." 

onsdag 25. juni 2008

SKAL BARE........

I serien skal bare... før jeg begynner på den neste boken.. har jeg nå "skal baret" loftet på studio.

Der stod nemlig siste del av mitt flyttelass. Og flytte det gjorde jeg for en del måneder siden. Minst. Men nå, loftet er ryddet, adskillige kvadratmeter med gulvflate er igjen blitt synlig for det blotte øye. 

Det kjennes godt å endelig få det bort, få det hjem så og si. Faktisk helt bokstavelig, få det hjem. Merkelig i grunnen, eller kanskje ikke, men tilsvarende synlige kvadratmeter på loftet, har nå blitt til usynlige kvadratmeter i min egen stue. For hvor skal jeg gjøre av det? Jeg har jo klart meg så bra uten alt dette? Og det kjennes ikke riktig så godt. Rykk tilbake til start. Har jeg igrunnen flyttet inn? Jeg må lage bokhyller. Ja: Lage. Her er det neimen ikke plass til noen Billy eller Gøran eller noen andre, her må det tilpasses nøye. Ellers får jeg ikke opp døra til soverommet. Og den vil jeg  jo gjerne få opp.

Men hyller skal bli. Og jeg skal også bli blid! For nå er loftet ryddet, og jeg har tenkt å flytte ned dit med alt mitt "nestebokstæsj". Så skal jeg sitte der oppe og skrive og lage mange nydelige vakre ting som skal komme i den nydelig vakre boken...:-) Jeg driver nå på å psyker meg opp til en slags kreativ forløsning. Og det må jo nærme seg nå, det må jo det.


mandag 23. juni 2008

REKORDSTRIKKER



Nina må være den jeg vet om som har strikket flest mulige plagg fra boken. (Jeg hørte riktignok rykter om en dame i Ørsta som hadde strikket hele boken, men hun dukket aldri opp på strikkecafeen der.)

Hennes redebyggerinnstikter har gitt seg utslag i en stor stor produksjon, ikke bare til hennes egen lille baby, men også til omgivelsenes avkom. Jeg er virkelig imponert! Jeg strikket ikke i nærheten like mye da jeg bygget rede. Kanskje litt  i nærheten da jeg laget selve boken? Her er noe smakebiter av det hun har laget, og helt riktig gjettet: Hun fikk en liten jente!:-)

Gå inn på bloggen hennes og les om de forskjellige garntypene hun har brukt. Garnet som hun har strikket bodyen i, har jeg aldri hørt om før, en blanding av bambus og soya. Høres spennende ut. 

Når det gjelder Fuglemammas omslagsbody så må jeg si en liten ting. Og det er det,  at det er ikke helt innlysende enkelt forklart i boken hvor man skal måle fra  når man skal måle lengden på selve kroppen på bodyen. Mange måler fra oppleggskanten nederst i skrittet, og får da en bitteliten body. Den ser forsåvidt proporsjonalt riktig ut siden ribbestrikken trekker seg godt sammen. MEN: Man skal altså måle fra siste økning i klaffen. Da har man en body man kan bruke litt lengre enn de 3 første ukene. :-)

onsdag 18. juni 2008

SKROVA

Har nettopp kommet hjem etter 5 dager på Skrova hos Terje og Tori på Fotobrygga på Skrova.
Heidi, som jeg deler kontor og studio med, åpnet årets sommerutstilling der oppe. Jeg var med som selskapsdame og naturfotografknipser. Skrova er en fantastisk nydelig liten øy ved Lofoten, og her ligger Fotobrygga som huser mangt og meget. Som navnet sier drives det med foto her, det arrangeres faktisk kjempebra workshops med dyktige fotografer som underviser. Så liker du å fotografere og har lyst på en tur nordover i vårt fantastiske land, sjekk ut hva Fotobrygga kan by på. Ellers så er det en veldig hyggelig cafe i første etasje, her kan du stikke innom for en øl og hvalbiff eller en annen god middag. Det er også muligheter for å leie rom her. Jeg, som den nordlandsfanen jeg er, kan på det sterkeste anbefale en tur til Skrova og et opphold på fotobrygga. En perle i nord.

Heidi Wexelsen Goksøyr og meg selv i egen person,  tyvåpner utstilling hennes med et glass musserende. (Jeg er for anledningen kledd i mine nye sandaler.) Utstillingen heter "Himmelrom", og det var stinn brakke under åpningen. Lokalbefolkningen stiller opp som bare det på alle åpninger her, så en stor del av øyas mellom 2 og 300 innbyggere var innom. Er du i området rundt Svolvær i sommer med båt, så ta turen innom og sjekk årets sommerutstilling.


Som de vikingkvinnene vi er måtte vi selvsagt bade på denne nordhavsøya. Varmt var det ikke, men vi var enige i at det var veldig veldig forfriskande. Strålende fornøyde stod vi der og soltørket oss og tok inn den vakre utsikten. Plutselig så vi noe tuske rundt nede i tangen, og det er helt  sant: En breiflabb hadde svømt litt for langt inn på grunna, og baska rundt der for å komme seg ut igjen. Vi ble ikke helt enige om den så syk ut, og svømte i halvsvima, eller om den så ganske sprek og elegant ut. Men vi var helt enig i at det hadde ikke vært spesielt hyggelig å få foten sin inn i munnen på den, uansett syk eller sprek.

søndag 15. juni 2008

ROSA DRESS FRA MUSMEI.

Fikk mail fra Musmei med bilde av dette nusselige settet. Oppskriftene hun har strikket etter er "Jakke strikket i ett stykke", "Sokker med blondekant" og "Bukse uten seler". Blonden på jakken er den samme som på sokkene. Det ble kjempefint med blondekanten synes jeg. Alt er strikket i Mini Alpakka fra Sandnes. Luen er strikket etter oppskrift fra Nøstebarn.

lørdag 7. juni 2008

FLERE BILDER.

Er det flere som har bilder av klær de har strikket fra boken, så send dem gjerne til meg!

Så legger jeg dem ut her på bloggen. 
Send dem til mayb-la@frisurf.no
Dere må også gjerne spørre, om det er noe dere lurer på. Det kan gjøres her i bloggen også. 
Og veldig hyggelig om dere legger igjen kommentar når dere er innom.